Segíthetünk?   Ezen a számon elérsz minket!

+36 20 367 7840    +36 30 012 1145

Borszűrő, szűrőlap csomag, Carlson 40x40 cm XE1200
Borszűrő, szűrőlap csomag, Carlson 40x40 cm XE1200
25 567 Ft

Borszűrő, szűrőlap csomag, Carlson 40x40 cm XE1200

A Carlson XE terméksorozat különféle nagy kapacitású szűrőlapok széles skáláját kínálja. Ez a termékcsalád olyan sokoldalúságot nyújt, amely lehetővé teszi a szűrőlapok használatát számos speciális alkalmazásban. Legyen szó akár komplex ipari folyamatokról, akár speciális kutatási igényekről, a Carlson XE szűrőlapok kiváló választásnak bizonyulnak, mindig a legmagasabb teljesítményt és megbízhatóságot nyújtva. Az egyedülálló technológia és a precíziós gyártási folyamatok gondoskodnak arról, hogy minden egyes szűrőlap a legnagyobb igénybevétel mellett is kiállja az idő próbáját.

Méret
40x40 cm
Szűrőlapok száma
25 db
Súly
2 kg
Gyártó
Carlson
Szállítási költség
1900 Ft
25 567 Ft
Részletek

Borszűrő, szűrőlap csomag, Carlson 40x40 cm XE1200

Műszaki adatok:

Méret: 40x40 cm

Mennyiség: 25 db/cs

Sorozat: XE1200

Szűrési tartomány: 0,2-0,4 mikron

Felhasználás: Mélységi szűrőlap steril szűréshez

Vastagság: 3,8 mm

Áramlási sebesség (liter/perc/m2) 1 bar-nál: 47

Leírás:

A Carlson cég prémium kategóriás borászati szűrőlapok széles választékával áll a borászok rendelkezésére. Az XE1200-as sorozatuk egy különösen finom szűrési kapacitással rendelkező termék, mely a magas minőségű borok elkészítésének egyik kulcseszköze lehet.

Ezen szűrőlapok mérete egységesen 40x40 cm, és egy-egy csomagban 25 darab lap található. Ez kifejezetten nagy mennyiségű szűréshez teszi alkalmassá, így nagyobb termelési kapacitású pincészetek számára is ideális választás.

Az XE1200 sorozat szűrési tartománya 0,2-0,4 mikron, ami kivételesen finom szűrést eredményez. Ez lehetővé teszi, hogy a borokból még a legapróbb nem kívánt részecskék is eltávolíthatók legyenek, biztosítva a termék abszolút tisztaságát és prémium minőségét.

Minden egyes szűrőlap vastagsága 3,8 mm, ami még nagyobb stabilitást és tartósságot kölcsönöz a lapoknak. Az áramlási sebességük 47 liter/perc/m2 értékre tehető 1 bar nyomás alatt. Ez az érték mutatja, hogy az XE1200-as szűrőlapok nagyon finom szűrést végeznek, így az áramlás lassabb, de cserébe a végeredmény kiemelkedő tisztaságú és minőségű lesz.

Az XE1200-as sorozat a Carlson cég egyik legjobban teljesítő terméke, melyet azoknak a borászoknak ajánlanak, akik nem hajlandók kompromisszumot kötni a minőség terén és a legfinomabb borok elkészítését célozzák meg.

Használati útmutató a helyes és szakszerű alkalmazáshoz:

A szűrőlapokat óvatosan helyezzük a keretek közé, kerülve a lapok elhajlását vagy morzsolódását. Soha ne használjunk sérült szűrőlapot.

A mélységi szűrőlap behelyezésénél figyeljünk arra, hogy a szűrőlap sima felülete a támasztó lappal legyen szemben, míg a durva oldal azon az oldalon legyen, ahonnan a szűrendő folyadék érkezik.

Szűrőgép előkészítése

Mielőtt elkezdenénk a szűrést, ajánlott a szűrőlapokkal megrakott, enyhén összeszorított szűrőgépet vízzel átmosni, így elérve az íz semlegességét, nagyjából 50 l/m2 mennyiségben, ami a szűrési áram 1,25-szerese. A szűrőlapok előmosása közben a csöpögést a szűrőgép összeszorításával kell megszüntetni.

Sterilizálás

A Carlson XE szűrőlapok sterilizálása telített gőzzel vagy forró vízzel történik. A behelyezett szűrőlapokat enyhén lazítani kell, hogy a gőz teljesen sterilizálhassa a rendszert. A szűrőlapokat csak akkor szabad véglegesen összeszorítani, amikor a szűrőgép teljesen lehűlt.

Gőzsterilizálás:

A gőznek idegen részecskéktől és szennyeződéstől mentesnek kell lennie.

Hőmérséklet: max. 134 °C (telített gőz)

Időtartam: 20 perc

Forró vízzel történő sterilizálás:

Használjon lágyított és szennyeződésektől mentes vizet.

Hőmérséklet: 80-85 °C

Időtartam: 20 perc

Szűrőlapok visszamosása

A Carlson XE szűrőlapok visszamoshatók szűrési irányban és azzal ellentétesen is lágy vízzel, hogy csökkenthessük a szűrési költségeket. A visszamosás hatékonysága nagymértékben függ a használati körülményektől és a szűrési feltételektől.

Regenerálási folyamat:

Hideg öblítés: szűrési irányban 5-10 percig, 15-20 °C hőmérsékleten

Meleg öblítés: szűrési vagy szűréssel ellentétes irányba, kb. 10 percig, 60-80 °C hőmérsékleten

Biztonság és kezelés

A Carlson XE szűrőlapok helyes használata esetén nem gyakorolnak negatív hatást, és helyi és nemzetközi szabályok szerint megsemmisíthetők. További információért olvassa el a termék biztonsági adatlapját.

Tárolás

A szűrőlapokat száraz, hűvös helyen kell tárolni, idegen szagoktól mentesen.

Adatok
Mennyiségi egység:
Csomag
Cikkszám:
XE1200
Tömeg:
2 kg/db
Hasonló termékek