Segíthetünk?   Ezen a számon elérsz minket!

+36 20 367 7840    +36 30 012 1145

Borszűrő, szűrőlap csomag, Carlson 40x40 cm XE200
Borszűrő, szűrőlap csomag, Carlson 40x40 cm XE200
17 010 Ft

Borszűrő, szűrőlap csomag, Carlson 40x40 cm XE200

A Carlson XE terméksorozat különféle nagy kapacitású szűrőlapok széles skáláját kínálja. Ez a termékcsalád olyan sokoldalúságot nyújt, amely lehetővé teszi a szűrőlapok használatát számos speciális alkalmazásban. Legyen szó akár komplex ipari folyamatokról, akár speciális kutatási igényekről, a Carlson XE szűrőlapok kiváló választásnak bizonyulnak, mindig a legmagasabb teljesítményt és megbízhatóságot nyújtva. Az egyedülálló technológia és a precíziós gyártási folyamatok gondoskodnak arról, hogy minden egyes szűrőlap a legnagyobb igénybevétel mellett is kiállja az idő próbáját.

Méret
40x40 cm
Szűrőlapok száma
25 db
Súly
2 kg
Gyártó
Carlson
Szállítási költség
1900 Ft
17 010 Ft
Részletek

Borszűrő, szűrőlap csomag, Carlson 40x40 cm XE200

Műszaki adatok:

Méret: 40x40 cm

Mennyiség: 25 db/cs

Sorozat: XE200

Szűrési tartomány: 1,5-2,5 mikron

Felhasználás: Mélységi szűrőlap tükrös szűréshez

Vastagság: 3,75 mm

Áramlási sebesség (liter/perc/m2) 1 bar-nál: 270

Leírás:

A Carlson márkától származó XE200-as borszűrő csomagot egyedülálló szűrőtechnológia jellemzi, mely a kifinomult bortermelői eljárásokban nyújt segítséget. A csomagban található szűrőlapok mérete 40x40 cm, melyek a bortermelésben gyakran használt standard méretnek felelnek meg. Minden csomagban 25 darab szűrőlap található, így biztosítva a folyamatos működést.

E szűrőlapok különlegessége a szűrési tartományuk, amely 1,5-2,5 mikron közötti részecskeméretekre specializálódott. Ez a rendkívül szűk tartomány kiemelkedően jól alkalmazható a mélységi szűrőlapok tükrös szűréséhez, lehetővé téve a legapróbb részecskék eltávolítását is a borból, amelyek a bor minőségét, ízét és tisztaságát befolyásolhatják.

A Carlson XE200 szűrőlapok 3,75 mm vastagságúak. Ez a vastagság ideális a hosszú élettartam és a stabil működés szempontjából, mivel a szűrőlap nem túl vékony ahhoz, hogy könnyen megsérüljön, ugyanakkor nem is túl vastag, amely akadályozná az áramlást.

A szűrőlapok áramlási sebessége 1 bar nyomáson 270 liter/perc/m2, amely kiemelkedően nagy áteresztő képességet jelent. Ez azt eredményezi, hogy a szűrési folyamat gyors és hatékony, a bortermelőknek nem kell hosszú órákon át várniuk a szűrés befejezésére.

Használati útmutató a helyes és szakszerű alkalmazáshoz:

A szűrőlapokat óvatosan helyezzük a keretek közé, kerülve a lapok elhajlását vagy morzsolódását. Soha ne használjunk sérült szűrőlapot.

A mélységi szűrőlap behelyezésénél figyeljünk arra, hogy a szűrőlap sima felülete a támasztó lappal legyen szemben, míg a durva oldal azon az oldalon legyen, ahonnan a szűrendő folyadék érkezik.

Szűrőgép előkészítése

Mielőtt elkezdenénk a szűrést, ajánlott a szűrőlapokkal megrakott, enyhén összeszorított szűrőgépet vízzel átmosni, így elérve az íz semlegességét, nagyjából 50 l/m2 mennyiségben, ami a szűrési áram 1,25-szerese. A szűrőlapok előmosása közben a csöpögést a szűrőgép összeszorításával kell megszüntetni.

Sterilizálás

A Carlson XE szűrőlapok sterilizálása telített gőzzel vagy forró vízzel történik. A behelyezett szűrőlapokat enyhén lazítani kell, hogy a gőz teljesen sterilizálhassa a rendszert. A szűrőlapokat csak akkor szabad véglegesen összeszorítani, amikor a szűrőgép teljesen lehűlt.

Gőzsterilizálás:

A gőznek idegen részecskéktől és szennyeződéstől mentesnek kell lennie.

Hőmérséklet: max. 134 °C (telített gőz)

Időtartam: 20 perc

Forró vízzel történő sterilizálás:

Használjon lágyított és szennyeződésektől mentes vizet.

Hőmérséklet: 80-85 °C

Időtartam: 20 perc

Szűrőlapok visszamosása

A Carlson XE szűrőlapok visszamoshatók szűrési irányban és azzal ellentétesen is lágy vízzel, hogy csökkenthessük a szűrési költségeket. A visszamosás hatékonysága nagymértékben függ a használati körülményektől és a szűrési feltételektől.

Regenerálási folyamat:

Hideg öblítés: szűrési irányban 5-10 percig, 15-20 °C hőmérsékleten

Meleg öblítés: szűrési vagy szűréssel ellentétes irányba, kb. 10 percig, 60-80 °C hőmérsékleten

Biztonság és kezelés

A Carlson XE szűrőlapok helyes használata esetén nem gyakorolnak negatív hatást, és helyi és nemzetközi szabályok szerint megsemmisíthetők. További információért olvassa el a termék biztonsági adatlapját.

Tárolás

A szűrőlapokat száraz, hűvös helyen kell tárolni, idegen szagoktól mentesen.

Adatok
Mennyiségi egység:
Csomag
Cikkszám:
XE200
Tömeg:
2 kg/db
Hasonló termékek