Kérdése van? Hívjon minket! +36300121145

Borszűrő, szűrőlap csomag, Carlson 40x40 cm XE675
Borszűrő, szűrőlap csomag, Carlson 40x40 cm XE675
20 055 Ft

Borszűrő, szűrőlap csomag, Carlson 40x40 cm XE675

A Carlson XE terméksorozat különféle nagy kapacitású szűrőlapok széles skáláját kínálja. Ez a termékcsalád olyan sokoldalúságot nyújt, amely lehetővé teszi a szűrőlapok használatát számos speciális alkalmazásban. Legyen szó akár komplex ipari folyamatokról, akár speciális kutatási igényekről, a Carlson XE szűrőlapok kiváló választásnak bizonyulnak, mindig a legmagasabb teljesítményt és megbízhatóságot nyújtva. Az egyedülálló technológia és a precíziós gyártási folyamatok gondoskodnak arról, hogy minden egyes szűrőlap a legnagyobb igénybevétel mellett is kiállja az idő próbáját.

Méret
40x40 cm
Szűrőlapok száma
25 db
Súly
2 kg
Gyártó
Carlson
Szállítási költség
1900 Ft
20 055 Ft
Részletek

Borszűrő, szűrőlap csomag, Carlson 40x40 cm XE675

Műszaki adatok:

Méret: 40x40 cm

Mennyiség: 25 db/cs

Sorozat: XE675

Szűrési tartomány: 0,4-0,6 mikron

Felhasználás: Mélységi szűrőlap steril szűréshez

Vastagság: 3,75 mm

Áramlási sebesség (liter/perc/m2) 1 bar-nál: 80

Leírás:

A Carlson vállalat a borászati ipar számára kifejlesztett szűrőlapok egyik új tagjával bővítette a termékpalettáját: az XE675 sorozattal. A borszűrő csomagban található szűrőlapok kivételesen apró részecskék szűrésére lettek tervezve, ami tükröződik a 0,4-0,6 mikronos szűrési tartományukon. Ez a tulajdonság kifejezetten a borok sterilizálásához kínál megoldást, biztosítva a folyamat magas szintű tisztaságát és hatékonyságát.

A csomag tartalma 25 darab 40x40 cm-es szűrőlap, ami az iparban standard méretnek számít és könnyen illeszkedik a legtöbb szűrőberendezéshez. A szűrőlapok 3,75 mm vastagságúak, ami optimális a kiváló teljesítmény és tartósság érdekében, biztosítva, hogy a lapok ne sérüljenek meg, még nagyobb nyomás alatt sem.

Azt is érdemes megemlíteni, hogy az áramlási sebességük 80 liter/perc/m2 1 bar nyomás mellett, ami azt mutatja, hogy a lapok mennyi folyadékot képesek átereszteni egy adott idő alatt. Ez az érték valamivel alacsonyabb, mint a nagyobb szűrési tartományú lapoké, mivel az apró szemcsés szűrés lassítja az áramlást.

Ezen szűrőlapok azok számára ideálisak, akiknek az a céljuk, hogy a borukból a lehető legtöbb apró részecskét eltávolítsák, főként a steril szűrési eljárások során. A Carlson XE675 termékcsalád azoknak a borászoknak nyújt megoldást, akik nem hajlandóak kompromisszumot kötni a minőség terén és a lehető legtisztább és legsterilebb bor előállítását tűzték ki célul.

Használati útmutató a helyes és szakszerű alkalmazáshoz:

A szűrőlapokat óvatosan helyezzük a keretek közé, kerülve a lapok elhajlását vagy morzsolódását. Soha ne használjunk sérült szűrőlapot.

A mélységi szűrőlap behelyezésénél figyeljünk arra, hogy a szűrőlap sima felülete a támasztó lappal legyen szemben, míg a durva oldal azon az oldalon legyen, ahonnan a szűrendő folyadék érkezik.

Szűrőgép előkészítése

Mielőtt elkezdenénk a szűrést, ajánlott a szűrőlapokkal megrakott, enyhén összeszorított szűrőgépet vízzel átmosni, így elérve az íz semlegességét, nagyjából 50 l/m2 mennyiségben, ami a szűrési áram 1,25-szerese. A szűrőlapok előmosása közben a csöpögést a szűrőgép összeszorításával kell megszüntetni.

Sterilizálás

A Carlson XE szűrőlapok sterilizálása telített gőzzel vagy forró vízzel történik. A behelyezett szűrőlapokat enyhén lazítani kell, hogy a gőz teljesen sterilizálhassa a rendszert. A szűrőlapokat csak akkor szabad véglegesen összeszorítani, amikor a szűrőgép teljesen lehűlt.

Gőzsterilizálás:

A gőznek idegen részecskéktől és szennyeződéstől mentesnek kell lennie.

Hőmérséklet: max. 134 °C (telített gőz)

Időtartam: 20 perc

Forró vízzel történő sterilizálás:

Használjon lágyított és szennyeződésektől mentes vizet.

Hőmérséklet: 80-85 °C

Időtartam: 20 perc

Szűrőlapok visszamosása

A Carlson XE szűrőlapok visszamoshatók szűrési irányban és azzal ellentétesen is lágy vízzel, hogy csökkenthessük a szűrési költségeket. A visszamosás hatékonysága nagymértékben függ a használati körülményektől és a szűrési feltételektől.

Regenerálási folyamat:

Hideg öblítés: szűrési irányban 5-10 percig, 15-20 °C hőmérsékleten

Meleg öblítés: szűrési vagy szűréssel ellentétes irányba, kb. 10 percig, 60-80 °C hőmérsékleten

Biztonság és kezelés

A Carlson XE szűrőlapok helyes használata esetén nem gyakorolnak negatív hatást, és helyi és nemzetközi szabályok szerint megsemmisíthetők. További információért olvassa el a termék biztonsági adatlapját.

Tárolás

A szűrőlapokat száraz, hűvös helyen kell tárolni, idegen szagoktól mentesen.

Adatok
Mennyiségi egység:
Csomag
Cikkszám:
XE675
Tömeg:
2 kg/db
Hasonló termékek