Segíthetünk?   Ezen a számon elérsz minket!

+36 20 367 7840    +36 30 012 1145

Felco oltókés 57 mm
Felco oltókés 57 mm
14 690 Ft

Felco oltókés 57 mm

A Felco termékek kiemelkedő minőséggel és tartóssággal rendelkeznek, elengedhetetlen eszközök minden szőlészeti és kerti munkához. Kínálatunk kiegészítőket és pótalkatrészeket is tartalmaz széles választékban.

Hossz
57 mm
Gyártó
Felco
Szállítási költség
1 900 Ft
14 690 Ft
Részletek

Felco oltókés

Műszaki adatok:

Penge hossza 57 mm

Bicska hossza 100 mm

Bicska súlya 55 g

Leírás:

Elsősorban oltóként ajánlott, de metszésre, szemzésre és általános kerti munkákra is használható. Sokféle oltási módszer megvalósítható vele, például ékoltás, lapozás, héj alá oltás vagy egyszerű párosítások.

A FELCO 9020 típusú kertészkés főleg oltóként használható, de metszeni, szemezni, szemző és oltóvesszőket is vághatunk vele. Az 57 mm hosszú pengéje teljesen egyenes, ami a metszlapok pontos illesztéséhez szükséges. A penge végén felfelé mutató tompa tűrő vagy más néven háncstűrő található, ami egyes oltási és szemzési módoknál a héj felpattintására szolgál. Ezt a részt nem szabad élezni, tompán nem sérti meg a növényt, élesen csak a kezünket vágja meg, és kilyukasztja a zsebünket.

A FELCO 3.9 kertészkés sorozat minden tagja a híres svájci Victorinox termék. A pengéje 56 HRC, azaz Rockwell keménységű rozsdamentes acél, ami elegendően kemény az éltartóssághoz, de még mindig elég szívós és rugalmas az oltás feszítő-csavaró mozdulataihoz. Az ennél keményebb acél már csak gyémánttal lenne fenhető, és a keskeny éle gyakran csorbulna, kipattogna a feszegetéstől. A kés 100 mm hosszú nyele nedvesen is biztosan megfogható, matt piros műanyag, sárgaréz szegecsekkel.

A pengét erős acélrugó tartja biztonságosan nyitva a könnyűfém váz-betétben. A rugó szándékosan erősebb, mint az általános bicskák rugója: a komoly munkához fontos a rugó nagy ellenállása és a véletlen becsukódás elkerülése. A kések jobbkezesek, a penge körömnyitós oldala ferde, ezt lehet (és sok használat után kell is) élezni. A másik oldal teljesen sík, azt élezni nem szabad, csak a sorját vesszük le róla egy fenőszíjjal. Mindig a sík oldalt illesztjük a növényre, és a kést magunk felé húzzuk, lassan, de nagy erővel. Így elsőre ez nem tűnik túl biztonságosnak, de ezért fontos a lassúság és a nagy erő: csak így alakíthatunk sík metszlapokat.

A FELCO 9020 kertészkés a természetjáróknak és a virágkötőknek is hasznos kellék, sőt kenyér vajazásához is jól formázott. Viszont, ha kolbász karikázás és ceruzahegyezés után újra oltani akarunk vele, akkor előbb élezni, fenni kell.

Adatok
Mennyiségi egység:
Darab
Cikkszám:
020-3-9020
Weboldal:
Tömeg:
1 kg/db