Segíthetünk?   Ezen a számon elérsz minket!

+36 20 367 7840    +36 30 012 1145

Vakondháló

Termékismertető

A vakondháló egy rendkívül hatékony eszköz a kert- és parkgondozás területén, melynek célja a vakondok által okozott károk megelőzése. Ez a speciális háló extrudált polipropilénből készül, amely tartós és ellenálló anyag, így hosszú időn keresztül képes védelmet nyújtani a vakondtúrásokkal szemben. A háló optimális szemméretű rácsozata megakadályozza a vakondok talajfelszíni aktivitását, és ezzel egyidejűleg minimálisra csökkenti a vakondtúrások kialakulásának lehetőségét. A háló fekete színű, így diskreten illeszkedik a természeti környezetbe, nem rontva a táj esztétikai értékét. A vakondháló felhelyezése egyszerű és gyors, ami lehetővé teszi, hogy még a nagy területek vakondtúrásoktól való megóvása is gördülékenyen megvalósuljon. Fák, bokrok utólagos telepítése sem jelent gondot, mert a háló ollóval vagy késsel elvágható, így a növények gyökérzete számára szükséges környezet könnyen előkészíthető.A vakondhálóról

Díszkertek, golfpályák, parkok, füves parkolók és sétányok tervezése és kialakítása során elengedhetetlen a vakondtúrások megelőzésének megfontolása. A gyepesítés előtti lépésként, egy nagy szakítószilárdságú, és védekezési szempontból ideális szemméretű hálóval megakadályozható a vakondok talajfelszíni aktivitása, ezáltal nyújtva a legoptimálisabb megoldást a vakondtúrások elleni védekezésben. A talajháló elhelyezése után ajánlott 4-5 centiméter termőtalaj réteget teríteni a háló felületére, majd ezt követően bevonni a területet gyepszőnyeggel vagy fűmagokkal. A háló felhelyezése után is könnyen telepíthetőek a növények; fák, bokrok. Ezt a háló fölötti termőréteg könnyedén eltávolítható, a háló pedig ollóval vagy késsel kivágható, így a növények gyökérzete számára megfelelő környezet gyorsan és egyszerűen előkészíthető.

Hogyan használjam a vakondhálót?

A vakondháló csak a vakondtúrások elleni védekezés egyik eszköze, és bár nagyon hatékony, előfordulhat, hogy más módszerekkel is kiegészítendő a vakondok elleni védekezés.

A vakondháló hatékony eszköz lehet a vakondok által okozott problémák megelőzésére, például a talaj megművelésére, a növények gyökereinek megrongálására vagy a gyep felborítására. Ennek ellenére a vakondháló használata nem önmagában jelent megoldást, hanem csak része lehet egy átfogó vakondmentesítési stratégiának. Egy helyesen használt vakondháló azonban jelentősen csökkentheti a vakondok okozta károkat és megóvhatja kertjét.

Az első lépés a vakondháló helyes használatában az a terület előkészítése, ahol a hálót fel szeretné használni. Tisztítsa meg a területet minden nagyobb kövtől, gyökértől és egyéb akadálytól, amelyek megakadályozhatják a háló egyenletes elterülését, vagy rövidíthetik annak élettartamát. Az akadályok eltávolítása nemcsak a háló megfelelő elhelyezését teszi lehetővé, hanem segít megelőzni a háló károsodását is, ami csökkenti annak hatékonyságát.

A terület előkészítése után kezdje el leteríteni a vakondhálót. Az ideális védelem érdekében a hálót érdemes közvetlenül a talajfelszín alatt helyezni, így közvetlenül a gyep alatt terül el. Ügyeljen arra, hogy a háló teljesen lefedi a területet, és nincsenek rések vagy nyílások a hálóban, amelyeken keresztül a vakondok bejuthatnak.

Miután a hálót helyesen elhelyezte, fedje be azt a területen található földdel vagy komposzttal. Ügyeljen arra, hogy a háló teljesen be legyen fedve, így a vakondok nem tudnak áthatolni rajta. A földrétegnek elegendően vastagnak kell lenni ahhoz, hogy a vakondok ne tudják átásni, de nem annyira vastagnak, hogy megakadályozza a növények gyökerezését.

Ezután már elkezdheti a növényeket ültetni a háló fölé. Ha nagyobb növényeket, például fákat szeretne ültetni, akkor a hálót ollóval vagy késsel elvághatja, hogy elegendő helyet hagyjon a növények gyökérzetének.

Végül, de nem utolsósorban, ne feledkezzen meg a vakondháló karbantartásáról. Rendszeresen ellenőrizze a hálót, hogy nincsenek-e rajta károk, és szükség esetén cserélje ki. Fontos, hogy a háló mindig megfelelő állapotban legyen, hogy optimálisan védjen a vakondok ellen.

A vakondháló használata jelentős mértékben segíthet a vakondok okozta károk megelőzésében. Azonban fontos megjegyezni, hogy ez csak egy eszköz a vakondok elleni védekezésben, és más módszerekkel, például vakondriasztókkal vagy vakondcsapdákkal kiegészítve lehet a leginkább hatékony.