Kérdése van?    +36 30 012 1145    iroda@boraszatieszkozok.com

Lancman víznyomásos prések és kiegészítők

A Lancman víznyomásos prések a legmodernebb szőlőprések közé tartoznak. Kiválóan alkalmasak szőlő, különböző őrölt gyümölcsök és zöldségek préselésére. Kapható dönthető és nem dönthető, illetve festett és rozsdamentes kivitelben is. Űrtartalma 55-250 l-ig. 

A festett prés azoknak ajánlott akik ritkán használnák a prést és a tárolóhelyen alacsony a páratartalom, ezáltal nem rozsdásodna a prés. Az inox szőlőprések hosszú élettartammal rendelkeznek, mivel nem rozsdásodnak. A dönthető és a teljesen inox dönthető prések 55 literestől egészen a 250 literesig kaphatóak. A nem dönthető prések 35,55 és 80 literes változatokban elérhetőek.

 

A Lancman prések működése:

Préseléshez víz szükséges, melyhez a 2,5 bar hálózati nyomás elegendő. Amennyiben a hálózati víz nem megoldott, vagy nem szeretnének pazarolni, úgy egy kis szivattyú és egy kád kiválthatja a csapvizet. A nyomás felfújja a prés közepén található gumimembránd és a ledarált alapanyagot a membrán a kosár falának préseli. A kemény gyümölcsöket a préselést megelőzően le kell darálni, ami a szőlőpréselésnél is ajánlott.  A préselés végeztével a szűrőzsák könnyen eltávolítható, majd a prés újra megtölthető. A 250l-es szőlőprés a legkissebb cefreszivattyúval gyorsan feltölthető. Bár a gumimembrán strapabíró, mindenkinek ajánljuk, hogy tartson otthon csere membránt.

 

Víznyomásos prések használata:

Csatlakoztassuk a tömlőt a préshez és a vezetékes víz csapjához.

Nyissuk fel a feledelet és helyezzük be a szűrőzsákot.

Öntsük be a darált terméket.

Zárja be a fedelet és húzza meg a zárócsavart.

Rakja a gyűjtőedényt a prés alá és kezdje el a préselést: nyissa kia az A és B jelű szelepet.

Zárja el a B szelepet, nyissa ki a C jelű vízleengedő csapot. Döntse a kosarat vízszintes helyzetbe és tisztítsa meg a maradék szárazanyagtól.

Préselés befejezése után vagy a nap végén tisztitsa ki hideg vízzel.