Kalina tölgyfa hordók

Borászként bizonyára már Ön is hallott a Kalina hordókról.
A több generációs kádár család története több, mint 50 évre vezethető vissza.
Tapasztalatuknak és elhivatottságuknak köszönhetően tölgyfa hordóik mára a világ minden jelentős bortermelő vidékén megtalálhatók.
Hordóik alapanyagául, a világon is egyedülálló és Európában a legsűrűbb szövésű tölgyeket adó Zempléni Erdőkből válogatják.
A borban gyümölcsös karakterrel, feszességgel, tisztasággal és komplex aromavilággal jelenik meg.

Elérhető hordóink:

Száradás (év): 3 

Alapanyag: Zempléni kocsánytalan tölgy

Abroncs: galvanizált

Donga sűrűség: sűrű-extra sűrű (6-7 db/cm)

Liter: 50; 100; 114; 136; 150; 220; 225; 228; 300; 400; 500

Pörkölés: Medium, Medium Plus, Heavy, Toasted Head (fejpörkölés), párlatokhoz elszenesített fa felület is kérhető (C1; C2; C3; C4 szintek)

Ingyenesen egyedi lézeres logózás

 

Választható opciók:

Eltérő 2-3-4-5 éves dongák

Saválló abroncs

Hullámos bemart felület

Tölgyfa kockák (3x3cm; 2,5x2,5cm)

Hordó alá nyereg, talpfa, ék

Leeresztő-ürítő csap 500l-es hordóhoz

 

Egy fa hordó alapja lehet tölgy, akác, cseresznye, gesztenye, eper vagy kőris is. Azonban a tölgyek között, a legmagasabb minőséget, a Zempléni tölgyfa hordók képviselik nem csak hazánkban, hanem egész Európában. A Zemplén zord és hideg időjárásnak köszönhetően a fák lassan nőnek, ezáltal nagyon sűrű szövésű lesz a törzse, melyek a hordók alján és tetején jól látszanak. 6 db évgyűrű 1 cm-en azt jelenti, hogy a tölgyfa extra sűrű szövésűnek számít. A Kalina hordók egytől egyik extra sűrű szövésűek. Nem ritka, hogy 1 cm-en akár 8 évgyűrű legyen. Ezek a hordók azoknak a borászoknak ajánlott, akik nagyon magas minőségű bort szeretnének készíteni. A jó minőségű és megfelelően égetett tölgyfa hordó azonban nem csak bor érlelésére alkalmas. Egyre többen érlelnek pálinkát, vagy épp whisky-t hordókban. 

Kalina hordókat a világ minden táján használják bor, pálinka és whisky érlelésére. Elérhetők 50 litertől egészen 500 literig. 3 éves fából készülnek, tradicionális elvek alapján. Azonban igény szerint 48 vagy 60 hónapos dongákból is elkészítik hordóját, melyek pörkölése, égetése ingyenes. (Medium/Medium Plus/Heavy/Toasted Head fejpörkölés) Amennyiben a tölgyfa hordó pálinkának az érlelésére készül, úgy Char 1,2,3,4-es pörkölés is kérhető felár mellett. Ebben az esetben a donga be lesz marva, így a felület nő és a legerősebb pörkölést kapja.

Nézze meg az alábbi videót, mely gyönyörűen bemutatja a gyártós és mindent amit a hordóról és a hordókészítésről tudni érdemes: https://www.youtube.com/watch?v=3o8Im1mZof4

 

Igény szerint 500l-nél nagyobb hordókat is szállítunk másik hazai partnerünktől.

 

Tovább

Űrtartalom (l): 50, 100, 114, 136, 150, 220, 225, 228, 300, 400, 500, egyéb

 

Tovább