Segíthetünk?   Ezen a számon elérsz minket!

+36 20 367 7840    +36 30 012 1145

FELCO termékek

A FELCO célja, hogy innovatív és tartós megoldásokat kínáljon a metszési és vágási munkák során. Bár a Felco termékek nagymértékben a professzionális piacra irányulnak, a háztartási felhasználókat sem felejtik el.

A FELCO mindig is arra törekedett, hogy precíz eljárások alkalmazásával nagyon jó minőségű szerszámokat állítson elő, egyetlen célt szem előtt tartva, a kiválóságot. Erről tanúskodnak a különböző, harmadik fél által kiadott tanúsítványok olyan különböző területeken, mint a minőség, a környezetvédelem és a biztonság. 

 

Felco értékek 

Félix Flisch, a zseniális feltaláló

Félix Flisch és a FELCO elválaszthatatlanul összekapcsolódik. A képzett szerelő és esztergályos mindenekelőtt autodidakta látnok volt, aki 1945-ben a korlátozott erőforrások ellenére egy nagyon ambiciózus célt tűzött ki maga elé: olyan metszőollót akart létrehozni, amelyhez hasonlót még nem láttak, és amelyet Svájc határain túl is értékesíteni akart.

Célja eléréséhez Félix Flisch megvásárolt egy régi óragyártó üzemet. Azonnal új mércét állítottak fel: ahol addig a metszőolló csak egy volt a sok mezőgazdasági eszköz közül, most a legmagasabb minőséget és precizitást képviselő eszközzé vált. Félix Flisch folyamatosan javította termékei kényelmét és hatékonyságát, és arra törekedett, hogy a legigényesebb szakemberek is felfigyeljenek rájuk és elfogadják őket.

Apránként kezdtek megnyílni az exportpiacok. Az állandó kihívást az jelentette, hogy megtalálja az egyensúlyt az új piacok megnyitása és a termelési eszközök fejlesztése között. De mindenekelőtt a termékeknek az innováció és a technológiai fejlődés élvonalában kellett maradniuk.

A FELCO ma már több mint 120 országban kapható, és a metszési és vágási termékek kiválósági márkájaként elismert FELCO teljesíti alapítója, Félix Flisch célkitűzéseit.

 

Felco alapító

 

Ötletek és termékek

Félix Flisch már az első metszőolló szabadalmaztatásakor (FELCO 1) a következő elveket követte:

  • A szerszámot a lehető legegonomikusabbá kell tenni.
  • A lehető legnagyobb precizitással készíti el az alkatrészeket, hogy minden alkatrész cserélhető legyen.
  • A rendelkezésre álló legjobb anyagok felhasználása a szerszámok vágási minőségének és tartósságának garantálása érdekében.

Termékstratégiájának kialakítása és megszilárdítása érdekében a FELCO figyel a piacaira, és érzékenyen reagál ügyfelei igényeire. Az innovatív és úttörő megoldások szállítására irányuló törekvés folyamatos. A kutatási és fejlesztési részleg küldetése a vállalat jövőjének biztosítása azáltal, hogy mindig egy lépéssel versenytársai előtt jár.

Fenntartható fejlődés

Fenntartható fejlődés és FELCO: két szinonima, amelyek illusztrálják a FELCO teljes személyzetének az elmúlt 70 év során tanúsított tudatos elkötelezettségét, hogy a professzionális végfelhasználók számára a lehető legjobb minőségű terméket biztosítson. A metszőollókat és egyéb termékeket értékeinknek megfelelően terveztek, gyártottak és forgalmaznak. A FELCO szerszámokat úgy tervezték, hogy a természettel harmóniában működjenek. A metszési szakemberek világszerte nagyra értékelik tiszta, precíz vágású modelljeinket, mert garantálják a metszési seb gyors gyógyulását.

Az anyatermészet iránti tiszteletünk azonban itt nem ér véget. A FELCO-nál keményen dolgozunk azon, hogy gyártási folyamataink környezeti hatásait a lehető legkisebbre csökkentsük. Robusztus szerszámaink és a pótalkatrészek biztosításának régóta követett filozófiája együttesen meghosszabbítja a szerszámok élettartamát, és így minimalizálja a felesleges hulladékot.

 

Felco metszőolló

 

Egy jövőkép, célkitűzések és értékek

1946-ban Félix Flisch már Hollandiába, Németországba, Belgiumba, Dél-Afrikába és Izraelbe exportálta termékeit, azzal az állandó igénnyel, hogy a professzionális felhasználók is elfogadják.

Azóta a professzionális felhasználókra nehezedő nyomás egyre fokozódott. A FELCO-nak jobb és hatékonyabb megoldásokat kellett kínálnia, hogy megfeleljen ezeknek az egyre növekvő követelményeknek.

A FELCO értékesítési hálózata teljes mértékben képzett, hogy válaszoljon az ügyfelek kérdéseire és megfeleljen a legmagasabb elvárásoknak.

75 év ötletek és innovációk

A FELCO fennállásának 75 éve alatt a kínálat jelentős bővülésének volt tanúja. A vállalatot elindító egyszerű metszőollók mellett megjelentek a forgatható nyelű metszőollók, majd a motoros szerszámok, és így alakult ki a mai, egyre innovatívabb anyagokból készült, nagy teljesítményű termékek választéka.

Amint azt a FELCO kábel- és huzalvágó olló háromszög alakú vágószerkezete is bizonyítja, az innovatív és releváns ötletek mindig kedvező fogadtatásra találnak a piacon.

 

Felco metszőolló kézi

 

A professzionális piac

Ma a szakmai piac a FELCO-t valódi munka- és fejlesztési partnerként ismeri el. Ez a bizalom felelősséggel jár. A FELCO-nak folyamatosan innoválnia kell és tovább kell javítania termékei minőségét.

A FELCO piackutatási részleget tart fenn, amelynek célja, hogy előre lássa a különböző piacok igényeit, és olyan eszközökkel válaszoljon, amelyek tökéletesen alkalmazkodnak a végfelhasználók változó igényeihez és követelményeihez.

Mindezen törekvések természetesen a FELCO alapvető értékeinek szem előtt tartásával történnek. Minőség, innováció, tisztelet, alázat és professzionalizmus. Ezeket az értékeket munkatársaink nagymértékben gyakorolják és nekik köszönhetően fejlődünk ügyfeleink igényeivel együtt.