Tel: +36 30 012 1145     E-mail: derigokft@gmai.com

Tölgyfahordók

Prémium hordóikat a világ minden táján használják bor, pálinka és whisky érlelésére.

Tapasztalatuknak és elhivatottságuknak köszönhetően tölgyfa hordóik mára a világ minden jelentős bortermelő vidékén megtalálhatók.

Hordóik alapanyagául, a világon is egyedülálló és Európában a legsűrűbb szövésű tölgyeket adó Zempléni Erdőkből válogatják.

A borban gyümölcsös karakterrel, feszességgel, tisztasággal és komplex aromavilággal jelenik meg.

Egy hordó alapja lehet tölgy, akác, cseresznye, gesztenye, eper vagy kőris is. A tölgyek között, a legmagasabb minőséget, a Zempléni tölgyek képviselik nem csak hazánkban, hanem egész Európában. A Zemplén zord és hideg időjárásnak köszönhetően a fák lassan nőnek, ezáltal nagyon sűrű szövésű lesz a törzse, melyek a hordók alján és tetején jól látszanak. A Kalina hordók egytől egyik extra sűrű szövésűek és nem ritka, hogy 1 cm-en akár 8 évgyűrű található. A Kalina hordókat olyan borászoknak ajánljuk, akik kiemelkedő minőségű, elegáns bort szeretnének készíteni. 

Tulajdonságok:

Száradás (év): 3 

Alapanyag: Zempléni kocsánytalan tölgy

Abroncs: galvanizált

Donga sűrűség: sűrű-extra sűrű (6-7 db/cm)

Liter: 50; 100; 114; 136; 150; 220; 225; 228; 300; 400; 500

Pörkölés: Medium, Medium Plus, Heavy, Toasted Head (fejpörkölés), párlatokhoz elszenesített fa felület is kérhető (C1; C2; C3; C4 szintek)

Ingyenesen egyedi lézeres logózás

 

Választható opciók:

Eltérő 2-3-4-5 éves dongák

Saválló abroncs

Hullámos bemart felület

Tölgyfa kockák (3x3cm; 2,5x2,5cm)

Hordó alá nyereg, talpfa, ék

Leeresztő-ürítő csap 500l-es hordóhoz

 

(Hivatalos forgalmazóként a hordókat a gyártóval azonos áron kínáljuk. Igény esetén 500 l-nél nagyobb hordóra is adunk ajánlatot.)