Segíthetünk?   Ezen a számon elérsz minket!

+36 20 367 7840    +36 30 012 1145

Blog

Neszmélyi borvidék

Neszmélyi borvidék

Neszmélyi borvidlk a Dunántúlon, Komárom-Esztergom megyében, a Dunakanyarban található. A borvidék elhelyezkedése rendkívül előnyös, hiszen a Duna közelsége és a termőföldek minősége miatt kiváló borokat lehet itt termelni.

A Neszmélyi borvidék a magyarországi borászat egyik legrégebbi borvidéke. Az itteni szőlőfajták között a legjelentősebb a rajnai rizling, de az itt termelt fehérborok között nagyon népszerűek a chardonnay, a szürkebarát, a sauvignon blanc és a tramini fajták is. A vörösborok közül a kékfrankos, a cabernet franc és a merlot fajtákat érdemes kiemelni.

A Neszmélyi borvidék uralja a Dunakanyart, amely a magyar borvidékek legfontosabb borászati területei közé tartozik. A borok leginkább a savas talajból és a nedves klímából eredő karakterisztikájuk miatt ismertek. A borvidéken található települések közül a legismertebb Neszmély, ahol a borvidék központja található.

A borvidéken számos borászat található, akik minőségi borokat termelnek. A Neszmélyi borvidék boraiból készült tételek gyakran jelennek meg a Magyar Borok Boltja kínálatában, és számos nemzetközi borversenyen is sikeresen szerepelnek. A borvidék gyönyörű tájai és ízletes borai miatt ideális helyszín lehet borkóstolók, borutak, illetve egyéb gasztronómiai programok szervezéséhez.