Segíthetünk?   Ezen a számon elérsz minket!

+36 20 367 7840    +36 30 012 1145

Blog

Szekszárdi borvidék

Szekszárdi borvidék

A Szekszárdi borvidék Dél-Magyarország egyik legismertebb borvidéke, mely a Tolna megyei Szekszárd környékén terül el. A borvidék klimatikus viszonyai kedvezőek a szőlőtermesztéshez, mivel az itt található dombok szélvédett, napos oldalain kitűnő körülmények között érlelődnek a szőlőfürtök.

A Szekszárdi borvidék jellegzetes vörösborai a kadarka, a kékoportó, a merlot és a cabernet sauvignon. Az itt termelt borok erőteljes, testes és fűszeres ízvilágukról ismertek. Az utóbbi években a kékfrankos is egyre több teret hódít a Szekszárdi borok között.

A borvidéken található talajok változatosak, homoktól a vályogig és a löszig minden megtalálható. Ennek köszönhetően a különböző borászatok eltérő adottságokkal dolgozhatnak. A Szekszárdi borvidék legismertebb dűlői közé tartozik a Szálka és a Bátaszék.

A Szekszárdi borvidéken az elmúlt években egyre nagyobb hangsúlyt kap a minőségi borok előállítása, a szőlőtermesztésben és borkészítésben egyre inkább alkalmazzák a modern technológiákat. A borvidéken számos neves borászat található, ahol a látogatók betekintést nyerhetnek a borászatok életébe és megkóstolhatják a kiváló minőségű borokat.a