Segíthetünk?   Ezen a számon elérsz minket!

+36 20 367 7840    +36 30 012 1145

Blog

Villányi borvidék

Villányi borvidék

A Villányi borvidék Magyarország egyik legismertebb és legelismertebb borvidéke, amely a Dél-Dunántúli borvidék részét képezi. A borvidék a Baranya megyei Villány, Siklós és a Tolna megyei Palkonya területeit foglalja magába, a települések közül pedig Villánykövesd, Nagyharsány és Kisharsány a legjelentősebbek a borászat szempontjából.

A Villányi borvidék számos szőlőfajtája közül a legjellemzőbbek a vörös szőlőfajták, mint például a Portugieser, a Kékfrankos, a Merlot, a Cabernet Franc és a Cabernet Sauvignon. A borvidék talaja homokos és agyagos, amely lehetővé teszi, hogy a szőlőfajták megfelelően fejlődjenek.

A Villányi borvidék borai között a vörösborok a legjellemzőbbek, bár készítenek fehér- és rozéborokat is. A vörösborokat általában hosszú érlelési idővel készítik, így a borok gazdagabb ízvilágot és aromákat kapnak.

A Villányi borvidék borászatai között számos neves borászat található, mint például a Gere Attila Borászat, a Bock Borászat, a Vylyan Borászat, a Sauska Borászat és a Weninger Pincészet. A borászatokban a hagyományos technikák mellett modern módszerek is alkalmazásra kerülnek, hogy a borok minősége a lehető legmagasabb szinten legyen.