Segíthetünk?   Ezen a számon elérsz minket!

+36 20 367 7840    +36 30 012 1145

Blog

Címke készítés

Címke készítés

Címkézés fontossága

A borosüvegek címkézése az egyik legfontosabb lépés a borok értékesítésében. A címkézés a borok arculatát és azonosítását szolgálja, és fontos szerepet játszik a fogyasztók választásában. Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk, hogyan kell címkézni a borosüvegeket, és milyen fontos szempontokat kell figyelembe venni a címkék tervezésekor és elkészítésekor.

A borosüvegek címkézése először is az adott borra jellemző információkat kell tartalmaznia. Ez magában foglalja a bor nevét, a termelő nevét, az eredetmegjelölést, az évjáratot, az alkoholtartalmat és a bor típusát. Fontos, hogy a címke ne legyen túlzsúfolt, és jól látható legyen, így könnyen felismerhető a bor és az adatok.

Címke tervezés

A címkék tervezésekor fontos figyelembe venni az adott bor stílusát és a célcsoport igényeit. Például egy fiatalosabb, könnyedebb bor esetében a címkék lehetnek színesek, játékosak és modernebbek, míg egy elegánsabb bor esetében a címkék letisztultabbak lehetnek. Azonban fontos, hogy az adatok mindig jól olvashatóak és könnyen értelmezhetőek legyenek.

A címkék kiválasztásánál figyelembe kell venni a borosüveg forma és mérete is. A különböző formájú és méretű üvegekhez különböző méretű és alakú címkék tartoznak. Fontos, hogy a címke jól illeszkedjen az üvegre, és ne lógjon le vagy legyen túl kicsi vagy nagy.

A címkék elkészítésekor fontos figyelembe venni az anyagok minőségét és tartósságát. A borosüvegek jellemzően nedvességet, fényt és hőt kaptak, ezért a címkéknek ellenállónak kell lenniük ezekkel az elemekkel szemben. Az anyagok közül a leggyakoribbak a papír és a műanyag címkék. A papír címkék általában olcsóbbak, de nem tartanak olyan jól a nedvesség és a fény ellen, mint a műanyag címkék. A műanyag címkék sokkal tartósabbak, de általában drágábbak.

Címkéző gépek

Számos címkézőgép létezik a borosüvegek címkézésére. Az ajánlott címkézőgép azonban nagyban függ attól, hogy mennyi üveget kell címkézni, milyen gyakran, milyen típusú címkéket kell használni és milyenek az egyéb igények.

Az egyik népszerű választás a Flexlabeller címkéző gép, melyet a kissebb borászatokban és bortermelő vállalkozásokban használnak. Ez a gép kézi erővel dolgozik, és lehetővé teszi az üveg formájának függvényében a címkék precíz helyezését.