Segíthetünk?   Ezen a számon elérsz minket!

+36 20 367 7840    +36 30 012 1145

Cimkézőgép

Termékismertető

A palackcímkéző gép olyan eszköz, amely címkék felhelyezésére használható a palackokra. Az automata gép jellemzően egy szállítószalagból áll, amely a palackokat a címkézési folyamaton keresztül mozgatja. A legtöbb esetben a gép rendelkezik egy palackérzékelő rendszerrel, amely elindítja a címkézési folyamatot, ha egy palack jelen van. A palackérzékelő rendszer lehet mechanikus vagy optikai. Amint a palackot észleli, a gép adagolja a címkét, és felhelyezi azt a palackra. A címke felhelyezése történhet nyomásérzékeny ragasztóval vagy hőre aktiválható ragasztóval. A címke felragasztása után a palack kikerül a gépből.

Automata címkézőn kívül kínálatunkban elérhetőek mechanikus címkézők is. Ebben az esetben a palackot be kell helyezni a hengerre, majd egy kar elforgatásával felkerül a címke. 


9termék 19

Leírás:

A borosüveg címkéző gépek az ipari borászati gyártási folyamat fontos elemei. Ezek a gépek szükségessé teszik a boros üvegek gyors és hatékony címkézését, biztosítva, hogy a fogyasztók számára könnyű legyen azonosítani a terméket. A címkéző gépek a címkét általában az üveg oldalára, hátára vagy a nyakára helyezik, és mindezt pontosan és egyenletesen végzik el, így garantálva a folyamat magas színvonalú eredményét.

Típusok:

A borosüveg címkéző gépek terén igen széles a választék, amelyben minden borászat megtalálhatja a saját szükségleteinek leginkább megfelelőt. Két alapvető típus különböztethető meg: a manuális és az automata címkéző gépek.

A manuális címkéző gépek, ahogyan a nevük is jelzi, emberi beavatkozást igényelnek a működésük során. Ezek általában kisebb borászatokban találhatóak, ahol a termelési volumen nem olyan nagy, és a címkézés sebessége nem kulcsfontosságú. A manuális címkéző gépek rendszerint egyszerűek, könnyen kezelhetőek és karbantarthatóak, és bár nem biztosítanak olyan magas tempót, mint az automata gépek, mégis nagyszerű megoldást jelentenek kis mennyiségű borosüveg címkézésére.

Az automata címkéző gépek ezzel szemben sokkal hatékonyabbak és gyorsabbak. Ezek a gépek automatizáltan, emberi beavatkozás nélkül helyezik fel a címkéket a borosüvegekre. A folyamat sebessége és precizitása változtatható, így lehetőség nyílik a legoptimálisabb címkézési sebesség beállítására. Ez azt jelenti, hogy a borászatok képesek nagy mennyiségű borosüveg címkézésére rövid idő alatt, miközben a címkék pontos és egyenletes felhelyezését is biztosítják. Emiatt az automata címkéző gépek kiválóan alkalmasak nagytermelésű borászatok számára, ahol a nagy mennyiségű bor gyors és hatékony címkézése elengedhetetlen.

Címke felhelyezés:

A címkézési folyamat lényegében három fő lépésből áll. Először is, a címkéző gép előkészíti a címkéket. Ezután a gép automatikusan felhelyezi azokat az üvegekre. Az üvegek címkézése előtt a borászati berendezések gondoskodnak az üvegek előkészítéséről, így eltávolítják róluk a port, zsírokat és egyéb szennyeződéseket, majd megszárítják azokat, hogy optimális felületet biztosítsanak a címkék számára. Miután a címkék felkerültek az üvegekre, a palackokat további folyamatokon viszik keresztül, mint például a csomagolás és a szállításra való előkészítés, hogy a polcokra kerüljenek és végül a fogyasztókhoz jussanak.