Segíthetünk?   Ezen a számon elérsz minket!

+36 20 367 7840    +36 30 012 1145

Blog

Kiegészítők bortartályokhoz

Kiegészítők bortartályokhoz

Bortartály kiegészítők

A minőségi borok elkészítéséhez elengedhetetlenek a megfelelő bortartályok, de az igazi élményt a kiegészítők biztosítják. A bortartályokhoz kínált kiegészítők nagyban segítik a folyamatot, és garantálják, hogy a végeredmény a legmagasabb minőséget képviselje. Az alábbiakban bemutatjuk a borászatok leggyakrabban használt kiegészítőit, melyek a itt érhetők el.

Milyen kiegészítők érhetők el?

  1. Úszó és porzáró fedél: Az úszó fedél megakadályozza a bor levegővel való érintkezését, így csökkenti az oxidációt, amely a bor minőségét ronthatja. A porzáró fedél pedig megakadályozza a szennyeződést és a levegő bejutását a tartályba.

  2. Paraffin olaj: A paraffin olaj használata megakadályozza a bor hosszú távú érintkezését a levegővel, ami káros hatással lehet az ízére és a minőségére. Az olajréteg megóvja a bor illatát, ízét és színét.

  3. Nyomásmérő pumpa: A nyomásmérő pumpa segítségével ellenőrizhető a borban lévő nyomás. Ez a kiegészítő fontos, mivel biztosítja, hogy a bor minősége megfelelő maradjon az egész folyamat során.

  4. Gumiheveder: A gumiheveder segítségével biztosítani lehet a tartály fedelének szoros illeszkedését, így megakadályozza a levegő bejutását a tartályba.

  5. Szilikontömlő: A szilikontömlő segítségével könnyen lehet átszállítani a bort a tartályból egy másik tartályba vagy palackokba. A szilikontömlő könnyen sterilizálható, így biztosítva van a tiszta átvitel. A szilikontömlő itt érhető el: