Segíthetünk?   Ezen a számon elérsz minket!

+36 20 367 7840    +36 30 012 1145

Esővízgyűjtő

Termékismertető

Az esővízgyűjtő tartály és az esővízgyűjtő amfóra két eszköz, amelyek mind arra szolgálnak, hogy esővizet gyűjtsenek és tároljanak. Bár alapvető funkciójuk ugyanaz, kialakításukban és használatukban eltérnek. Az esővízgyűjtő tartály gyakran nagy, iparilag gyártott tartály, amelyet közvetlenül a ház csatornarendszeréhez csatlakoztatnak. Az ilyen tartályok különböző méretekben és formákban érhetők el, hogy illeszkedjenek a különböző helyszínekhez és igényekhez. Az így begyűjtött vizet általában kerti öntözésre, mosásra vagy WC öblítésre használják, és nagyon hatékony módja az esővíz újrahasznosításának. Az esővízgyűjtő amfóra viszont gyakran kisebb és dekoratívabb, és általában nem csatlakozik közvetlenül a csatornarendszerhez. Ehelyett az esővízgyűjtő amfóra a szabadban helyezkedik el, ahol az esővíz közvetlenül beleeshet, vagy egy lefolyó cső segítségével vezetik bele az esővizet. Az amfórát gyakran kerti dekorációként is használják, és a vizet is fel lehet használni a növények öntözésére. Mindkét eszköz kiválóan alkalmas az esővíz gyűjtésére és újrahasznosítására, így mindkettő segít a vízhasználat hatékonyságának növelésében és a környezet védelmében. Az esővízgyűjtő tartály és az esővízgyűjtő amfóra választásánál figyelembe kell venni a rendelkezésre álló területet, a gyűjtendő víz mennyiségét és a kívánt esztétikai hatást.


5termék 15
5
Raktáron: 6 db
Hossz:
200 méter
2 100 Ft
2 205 Ft 

Az esővízgyűjtőről:

Az esővízgyűjtő tartály egy rendkívül hasznos eszköz, amely a víz újrafelhasználását és a környezeti fenntarthatóságot szolgálja. Ahogy a neve is sugallja, ezek a tartályok az esővíz gyűjtésére és tárolására szolgálnak, amelyet aztán különféle célra lehet felhasználni. Továbbá, az esővízgyűjtő tartályok csökkenthetik a városi csatornarendszerek terhelését is, mivel segítenek megelőzni az árvizeket azzal, hogy csökkentik a csapadékvíz mennyiségét, amely a csatornarendszerbe kerül. A gyűjtőtartályok különböző méretűek és formájúak lehetnek, hogy igazodjanak a helyi adottságokhoz és az egyéni igényekhez. A legtöbb esővízgyűjtő tartály műanyagból vagy fémekből, például rozsdamentes acélból készül, amelyek időjárásállóak és hosszú élettartamúak. Ezeknek a tartályoknak általában van egy beömlő nyílásuk, amely közvetlenül a ház csatornarendszeréhez van csatlakoztatva, valamint egy vagy több kifolyó nyílásuk, amelyek lehetővé teszik a tárolt víz kiemelését vagy továbbítását. Az esővízgyűjtő tartályokban gyűjtött vizet számos különböző módon lehet felhasználni. Gyakran használják öntözéshez, amely csökkentheti a háztartások vízfogyasztását és a vízszámlákat is. Ezen kívül, a gyűjtött esővizet fel lehet használni mosásra, WC öblítésre, vagy akár a tűzoltásra is. Emellett, az esővízgyűjtő tartályok segíthetnek a vízhiányos területeken a vízellátás biztosításában. Az esővízgyűjtő rendszerek telepítése és karbantartása viszonylag egyszerű. A tartályokat megfelelő helyre kell elhelyezni, ahol a legtöbb esővíz összegyűjthető, például egy lejtő alján vagy közvetlenül egy tető lefolyója alatt. A rendszer karbantartása általában a tartály rendszeres tisztítását és a beömlő és kifolyó nyílások ellenőrzését jelenti a szennyeződések és az elzáródások megelőzése érdekében.

Az esővízgyűjtő tartályok egyre népszerűbbek válnak szerte a világon, mivel egyre többen ismerik fel a víz újrafelhasználásának és a környezeti fenntarthatóság elősegítésének fontosságát. Ezek a tartályok lehetővé teszik az esővíz gyűjtését és tárolását, amelyet aztán különféle célokra lehet felhasználni a háztartásban. Ezenfelül az esővízgyűjtő tartályok segíthetnek a vízhiányos területeken a vízellátás biztosításában. Mivel az esővíz ingyenes és megújuló forrás, annak gyűjtése és felhasználása hozzájárulhat a globális vízhiány enyhítéséhez. A tartályok anyaga, mérete és formája változhat, hogy mindenki megtalálja a saját igényeinek megfelelőt. Lehetnek kisebb, hordozható tartályok, amelyeket könnyen át lehet helyezni a kert különböző részeibe, vagy nagyobb, állandóan telepített tartályok, amelyek nagyobb mennyiségű víz gyűjtésére képesek.

Hasznos kiegészítők a termékhez:

Egyik ilyen kiegészítő a csatornabekötő elem, ami rendkívül hasznos eszköz lehet a csatornarendszer biztonságos és hatékony csatlakoztatásában. A bekötőcsonk garantálja, hogy a csatorna rendszerében ne alakuljanak ki szivárgások vagy tömítetlenségek, és hozzájárul a rendszer hosszú élettartamához.

A hordó magasítók, amelyek 210 literes, 310 literes, illetve 200 literes változatban érhetőek el, növelik a hordók térfogatát, és ezáltal lehetővé teszik nagyobb mennyiségű anyag tárolását. Egyben javítják a hordók hozzáférhetőségét és kezelhetőségét is, ami különösen nagy mennyiségű anyag esetén fontos lehet.

A csatornaszűrő egy olyan eszköz, ami a szilárd anyagok eltávolítását teszi lehetővé a folyadékból, mielőtt az a csatornarendszerbe kerülne. Ez elengedhetetlen eszköz lehet bármilyen rendszerben, ahol a folyadék tartalmazhat szilárd anyagokat, például ipari feldolgozás során, vagy akár a csapadékvíz elvezetésénél is.

A csőkötöző segítségével a csöveket biztonságosan rögzítheti, így garantálva, hogy a csövek a helyükön maradnak még nagy nyomás vagy erős vízáramlás esetén is. Ezek az eszközök nem csak biztonságosabbá teszik a rendszert, hanem meghosszabbítják a csövek élettartamát is, mivel megakadályozzák a csövek elmozdulásából eredő károsodást.

Mindezek a kiegészítők növelik a termékek használatának hatékonyságát és hosszútávú élettartamát, és hozzájárulnak a munkafolyamatok egyszerűsítéséhez.