Segíthetünk?   Ezen a számon elérsz minket!

+36 20 367 7840    +36 30 012 1145

Komposztáló tartály

Termékismertető

A komposzt tárolók kiváló eszközök az organikus hulladék házi komposztálásához. Ezek a tárolók lehetővé teszik a konyhai és kerti hulladék például zöldség- és gyümölcs hulladék, fűrészpor, levelek, fűnyesés összegyűjtését és természetes lebomlását, aminek eredményeképpen természetes, tápanyagban gazdag talajképződik. A komposzt tárolók segítségével csökkenthetjük a háztartási hulladék mennyiségét, miközben kiváló minőségű talajt állítunk elő kertünk számára. A tárolók különböző méretben és anyagokból, például műanyagból és fából készülhetnek, és általában olyan kialakításúak, hogy megkönnyítsék a komposztálási folyamatot, például lehetővé téve a levegő áramlását a komposztáló anyagban.


2termék 12

Komposztáló 

A komposztáló a környezettudatos háztartások számára elengedhetetlenül fontos eszköz. Az elsődleges szerepe a különböző organikus hulladékok mint a konyhából származó zöldség- és gyümölcs maradékok, a kerti zöldhulladék, a fűnyesés vagy a lehullott levelek természetes úton történő lebontása, és ezeknek a hulladékoknak komposzttá, azaz tápanyagban gazdag, humusz jellegű anyaggá alakítása.

A komposzt rendkívül értékes anyag a kerti talaj számára. Kiváló talajjavító, segítségével termékenyebbé és szerkezetileg jobb minőségűvé tehetjük a talajt, ami a növények egészséges növekedéséhez és fejlődéséhez járul hozzá. Nem csak a virágágyásokban és növénykaspókban alkalmazható, de nagyszerű talajadalek a zöldségek, gyümölcsök és egyéb növények ültetésekor is.

A komposztálás előnyei:

Hulladékcsökkentés: A komposztáló alkalmazásával jelentős mértékben csökkenthetjük a háztartásunkból keletkező szemét mennyiségét. Ez azért van, mert a háztartási hulladék jelentős részét  például a konyhai zöldség- és gyümölcs maradékokat, illetve a kerti zöldhulladékot a komposztálóban újrahasznosíthatjuk, így ezek nem kerülnek a szemetesbe, és így nem szükséges elszállíttatni őket. Ennek anyagi előnyei is vannak, hiszen kevesebb szemetet kell elszállíttatnunk, így kevesebbet kell fizetnünk a szemétszállításért. Továbbá, a hulladéklerakók terhelését is csökkentjük, mivel kevesebb szemetet küldünk oda. Ez nemcsak a környezetvédelmi szempontból fontos, hiszen kevesebb hulladék kerül a lerakókba, de hosszú távon gazdasági előnyökkel is jár, mivel a hulladéklerakók üzemeltetése és a hulladék elszállítása is költséges. Tehát a komposztáló használata egyaránt védi a pénztárcánkat és a környezetünket.

Talajjavítás: A komposztálóban előállított komposzt olyan anyag, amely rendkívül gazdag tápanyagokban és jótékony mikroorganizmusokban. Ennek köszönhetően a komposzt jelentős szerepet játszik a talaj egészséges szerkezetének kialakításában és fenntartásában. A komposztban található tápanyagok, mint például a nitrogén, a foszfor és a kálium, hozzájárulnak a talaj termékenységének növeléséhez. A komposzt használata segít a talaj fizikai tulajdonságainak javításában is, például javítja a talaj vízmegtartó képességét és elősegíti a megfelelő talajszerkezet kialakítását. Ezen kívül a komposztban található mikroorganizmusok - mint például a baktériumok és gombák - segítenek a talajban lévő szerves anyagok lebontásában, ami további tápanyagokat szabadít fel a növények számára. Tehát a komposztálás révén előállított komposzt egy természetes és hatékony módja a talaj minőségének javításának és termékenységének növelésének.

Környezetbarát megoldás: A komposztálás egy természetközeli folyamat, ami lehetővé teszi számunkra, hogy a háztartásban keletkező szerves hulladékot újrahasznosítsuk. Ezzel csökkentjük ökológiai lábnyomunkat és segítünk a környezeti terhelés minimalizálásában. A komposztálás segítségével a hulladék nem kerül a szemétlerakóba, hanem helyben, a kertben hasznosul. Emellett a komposztálás során nem használunk fel mesterséges vegyi anyagokat, így nem járulunk hozzá a környezetszennyezéshez sem.

Gazdaságosság: A komposztálás nem igényel különösebb anyagi befektetést. A komposztálóban használt anyagok, mint a konyhai zöldség- és gyümölcs maradékok, a kerti zöldhulladék mind olyan anyagok, amelyek amúgy is keletkeznek a háztartásban. A komposztálás során keletkező komposzt pedig ingyenesen használható fel a kertben. A komposzt nagyszerűen alkalmas a talajjavításra, a növények táplálására, ami hosszú távon pénzt takaríthat meg a drága műtrágyák és talajjavítók vásárlása helyett.

Mindezek alapján jól látható, hogy a komposztáló használata nemcsak a környezetünk védelme és a fenntarthatóság jegyében fontos, de a kertészkedés során is számos előnyt kínál. A talaj termékenységének javításától kezdve a hulladék újrahasznosításáig a komposztálás során számos olyan lehetőséget fedezhetünk fel, melyek a mindennapjainkat is gazdagabbá és környezettudatosabbá teszik. Kisebb kertekhez tudjuk ajánlani 360l -es komposztálónkat. A nagyobb kertekhez pedig az 1000l -es kiadást.