Segíthetünk?   Ezen a számon elérsz minket!

+36 20 367 7840    +36 30 012 1145

Geotextília

Termékismertető

A geotextília egy speciális textília, amelyet geotechnikai és építőipari alkalmazásokban használnak, például talajerősítésre, szűrésre, csomagolásra, védőrétegként, vagy akár a növényzet megőrzésére és a talajeroszió megakadályozására. A geotextíliák anyaga, struktúrája és tulajdonságai változhatnak a felhasználásuk céljától és a tervezett funkcióktól függően. A geotextíliák nagy szilárdságuk, hosszú élettartamuk és ellenálló képességük miatt hasznosak számos alkalmazásban. Sok geotextília anyaga úgy van kialakítva, hogy ellenálljon a UV-sugárzásnak, a vegyi anyagoknak és a rovaroknak, amelyek károsíthatják a anyagot. Továbbá, ezek az anyagok általában jól engedik a vizet, ezért használhatóak a talajszűrésben vagy a talajban lévő víz irányításában. Az egyik leggyakoribb alkalmazás a talajerősítés, ahol a geotextíliákat használják a talaj megerősítésére és stabilizálására, például út- és vasútépítési projektekben, vagy partvédelmi munkálatokban. Ezenkívül a geotextíliákat széles körben használják a tájépítészetben és a kertészeti alkalmazásokban is, például talajtakaróként a gyomnövekedés megakadályozására vagy növényi gyökérzónák szeparálására.


3termék 13

Termékleírás

A geotextília egy különösen hasznos és innovatív anyag, melyet a kertészetben és az építőiparban egyaránt előszeretettel alkalmaznak. Úgy tervezték, hogy maximális védelmet nyújtson a kertben a nem kívánt gyomnövekedés ellen, miközben segít a talaj megőrzésében és a növények egészséges fejlődésének elősegítésében. Ez a talajtakaró rendkívül hatékony és környezetbarát módszert kínál a gyomnövények elleni küzdelemben, megóvva a kertet attól, hogy a gyomnövények átvegyék az irányítást és megfojtsák a kívánt növényeket. UV-stabil jellegének köszönhetően a geotextília hosszú távon ellenáll a napsugárzásnak, így a talajtakaró élettartama jelentősen meghosszabbodik. Időjárásállósága azt jelenti, hogy a termék minden évszakban használható, és a hideg, a hő, a szél, vagy az eső nem okoz számára gondot. A geotextília másik fő feladata a talajrétegek elválasztása és stabilizálása. Ez különösen az építőiparban hasznos, ahol gyakran szükséges különböző anyagok, mint például kavics és homok, vagy termőföld és agyag elválasztása. A geotextília megakadályozza, hogy ezek az anyagok összekeveredjenek, így hozzájárulva az építkezési terület stabilitásához. Különleges szerkezetének köszönhetően a geotextília képes átengedni a vizet, miközben megakadályozza a szilárd anyagok, így a talaj és a gyomnövények magjainak átjutását. Ez a tulajdonsága különösen fontos a növények számára, mivel biztosítja a gyökerek számára a szükséges vízellátást, miközben megakadályozza a gyomnövények terjedését. Hőkezeléssel erősített szerkezete révén a geotextília rendkívül tartós és szakadásálló. Bármilyen terhelést is kell elviselnie legyen szó járda vagy parkoló alapozásáról, vagy nagyobb kertépítési projektről a geotextília képes ellenállni a terhelésnek, és hosszú időn keresztül megtartja funkcióját. Emellett könnyen méretre vágható, így igény szerint alakítható, és bármilyen méretű területre könnyen alkalmazható. Mindezek mellett a geotextília kiválóan alkalmazható tófóliák alá is, ahol megakadályozza a talaj és a víz közvetlen érintkezését, ezzel is hozzájárulva a tó vízminőségének megőrzéséhez. Mind a kertészkedők, mind az építőipari szakemberek számára ideális választás ez az anyag, mely nemcsak funkcionális és tartós, hanem környezetbarát megoldást is kínál a talajvédelemre és gyomnövények elleni védekezésre.

ICS geofólia

Az ICS által gyártott geotextília a talajtakaró anyagok piacán egyre növekvő elismertséget szerez. Ez az anyag nagyban hozzájárul a gyomnövények elleni hatékony védekezéshez és a talaj megőrzéséhez, ami létfontosságú a kertészkedés és az építőipar számára. UV-stabil kialakításának köszönhetően az ICS geotextília különösen ellenálló a napsugárzással szemben, ami jelentősen meghosszabbítja élettartamát. Időjárásállósága garantálja, hogy a termék minden évszakban és minden időjárási körülmények között használható legyen, így egész évben hatékony védelmet biztosít a gyomok ellen. Az ICS geotextília kiemelkedik a többi hasonló termék közül a talajrétegek elválasztásában és stabilizálásában betöltött szerepe révén is. A talajrétegek elválasztásával megakadályozza a különböző anyagok, például kavics és homok, vagy termőföld és agyag összekeveredését. Ezzel az ICS geotextília hozzájárul az építkezési terület stabilitásához, és növeli az építési projektek sikeres kivitelezésének esélyét. Különleges szerkezetének köszönhetően az ICS geotextília képes átengedni a vizet, miközben megakadályozza a szilárd anyagok, így a talaj és a gyomnövények magjainak átjutását. Ez különösen fontos a növények számára, mivel biztosítja a gyökerek számára a szükséges vízellátást, miközben megakadályozza a gyomnövények terjedését.

Az ICS által gyártott geotextília hőkezeléssel erősített, így rendkívül tartós és szakadásálló. A kertépítők és az építőipari szakemberek számára is ideális választás, mivel képes ellenállni a nagy terhelésnek, és hosszú időn keresztül megtartja funkcióját. Könnyen méretre vágható, így bármilyen méretű területre könnyen alkalmazható. Több méret megtalálható a kínálatunkban a 10 méteres kiszereléstől, az 50 méteres kiszerelésig.