Segíthetünk?   Ezen a számon elérsz minket!

+36 20 367 7840    +36 30 012 1145

Blog

Partium - Agrárakadémia

Partium - Agrárakadémia

Nem is akárhol, hanem a Nagykárolyi Agrárakadémián tartottunk előadást.

 

2019 decemberében megtartottuk első külföldi előadásunkat Romániában, egészen pontosan a Nagykárolyi Városi Színházban. A rendezvényt szervezői, a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft., a Szatmár Megyei Ifjúsági Tanács, a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal és a Partium Vidékfejlesztéséért és Mezőgazdaságért Egyesület voltak.

A helyi gazdák szinte szinte teljesen megtöltötték a szinházat, mely jól mutatta, hogy milyen nagy potenciál rejtőzik az adott térségben. A rendezvény a már megszokott beszédek sokaságával kezdődött, melyeket követően került sor annak a néhány cégnek a bemutatkozására, melyek Magyarországról érkeztek. Szó esett többek között  öntözéstechnikákról, mezőgazdasági gépekről, gyümölcsfeldolgozó gépekről és lepárló berendezésekrők.

A Csavarker Kft és a Derigo Kft. képviseletében olyan gépeket mutattunk be, melyek segítségével profi módon megművelhető a szőlő, illetve igyekeztünk felkelteni a borászok figyelmét különböző feldolgozó és palackozó gépeinkkel. Szó esett hordóról, bortartályról, dugózóról, töltőről, gyümölcsdarálóról és sok más olyan berendezésről, mely elengedhetetlen egy borászat számára. Az előadásokat B2B üzleti találkozó követte, melyen Partiumi borokat kóstolva ismerhedtük meg a helyi borászokat.

Azonban egy ilyen nemzetközi találkozó nem csak alkalom arra, hogy megkóstoljuk a helyi borászok, szőlő és gyümölcstermelők termékeit... Úgy véljük, hogy csak a személyes találkozókon keresztül ismerhetjük meg az ott élők, ebben az esetben a Nagykároly és környékbeli gazdák mindennapjait, technológiáit, filozófiáit. Ennek köszönhetően a gazdák és a kereskedők között nem csak bizalom alakul ki, de mindkét fél valamelyest fel tud készülni akár egy jövőbeni pályázatra is.

Bővebben: Szatmar.ro cikk