Kérdése van? Hívjon minket! +36300121145

Dugózók

A palack dugózó egy olyan eszköz, amelyet arra használnak, hogy parafa, műanyag vagy egyéb dugókat helyezzenek a borosüvegekbe.  A dugózó minden borász számára elengedhetetlen eszköz, mivel gyors és egyszerű módot biztosít a borosüveg lezárására. Lehet kézi vagy elektromos, és egy vagy két kézzel is működtethető. Az elektromos borosüveg dugóhúzók a leggyorsabbak és legegyszerűbbek a használatukban, de drágábbak lehetnek, mint a kézi modellek. A kézi borosüveg dugóhúzók működtetése kicsit több erőfeszítést igényel, de olcsóbbak és gyakran tartósabbak. 


4termék 14

Dugózó gép felépítése:

A borospalack dugózó gépek használata egyszerű és hatékony módszer a boros palackok gyors és hatékony dugózására. Az eszközök két fő részből állnak: a dugózófejből és a munkaasztalból.

Dugózás menete:

Az első lépés a borpalackok és dugók helyezése a megfelelő helyekre a gépen. A boros palackokat általában függőlegesen helyezik el a munkaasztalon, amelyek a dugózófej alá kerülnek. A dugókat általában egy tálcában helyezik el a gép mellett, és a gép feladata, hogy automatikusan vegye fel a dugókat, majd dugózza a palackokat.

A dugózófej felszerelése nagyon egyszerű. Az alkatrészt általában egy fogantyúval rendelkező keretre helyezik, amelynek tetején található egy furat, amely a dugó átmérőjével megegyező méretű. A dugózófej általában leegyszerűsíti a folyamatot, mert a borászatoknak nem kell kézi erővel dugózni a borpalackokat.

A munkaasztalra helyezett palackok és dugók felszerelése után a borász csak annyit kell, hogy tegyen, hogy aktiválja a gépet. Az eszköz felismeri a borpalackokat és a dugókat, és automatikusan elvégzi a dugózást. A gép beépített rendszerei gyakran tartalmazzák a dugózás időzítőjét és a dugó mélységét, amelyek szabályozzák a dugózás sebességét és mélységét.

A dugózófej kiválasztása függ az elvárt termelékenységtől, a dugó típusától és a borpalack méretétől. Az egyes gyártók általában különböző méretű dugózófejeket kínálnak, amelyek különböző típusú dugókhoz illeszkednek.

Összességében a borospalack dugózó gép egy megbízható és hatékony eszköz a borászatok számára a borpalackok gyors és hatékony dugózására. Az eszközök nagyon egyszerűen használhatók, és a dugózás időt takarít meg, valamint a dugózás minőségét is javítja.