Kérdése van? Hívjon minket! +36300121145

Darálók

ENO 2-es darálóinkat otthoni felhasználásra ajánljuk akár gyümölcslevet, vagy pálinkát szeretne készíteni. 600-800 kg/h teljesítményével tökéletes megoldás lehet a gyümölcsök cefrébe való előkészítéséhez.

 


5termék 15

A gyümölcsdaráló egy olyan készülék, amelynek segítségével a gyümölcsöt apró darabokra lehet vágni. Ezt általában azért használják, hogy a darált gyümölcsből könnyebben kinyerhető legyen a leve, például bor, cider, vagy almabor készítésekor.

A gyümölcsdaráló általában egy robusztus fém vagy műanyag dobozból áll, amelyben elhelyezkedik a forgatható gyümölcshenger, amely két fogaskereken forog. A gyümölcsdarálóba helyezett gyümölcsök a hengeren áthaladnak, és apró darabokra vannak vágva. Az aprított gyümölcs darabjai a daráló alján található kimeneten jönnek ki, és azon keresztül kerülnek további feldolgozásra.

Gyümölcsdaráló működése és fajtái:

A gyümölcsdarálók fajtái és működése eltérő lehet. A leggyakoribb típus a kézi hajtású gyümölcsdaráló, amelyet kézzel kell forgatni a gyümölcs aprításához. Ez a típus általában kisebb, könnyebb és olcsóbb, mint az elektromos változatok.

Az elektromos gyümölcsdarálók nagyobbak és erősebbek, és akár több kilogramm gyümölcsöt is képesek egyszerre darálni. Az elektromos gyümölcsdarálókat általában nagyobb mennyiségű gyümölcs feldolgozására használják, és általában a kereskedelmi borászatokban és ciderekben találhatók meg.

Vannak olyan gyümölcsdarálók is, amelyek kombinálják a gyümölcs aprítását és a péppé tört gyümölcs kinyomását is. Ezeket általában présként említik, és a darált gyümölcs a présben lévő zsákba kerül. A présben lévő nyomás segítségével a gyümölcslé kicsalogatható a pépből.