Segíthetünk?   Ezen a számon elérsz minket!

+36 20 367 7840    +36 30 012 1145

Bag in box töltő és kiegészítő

Termékismertető

A BIB gépek számos csomagolósor alapvető alkotóelemei. Lehetőséget biztosítanak a zsákok gyors és hatékony folyadékkal való megtöltésére, akár kézi munka nélkül. A BIB zsákok különböző méretben kaphatók. 3-5-10 vagy akár nagyobb kivitelben is, hogy megfeleljenek az Ön igényeinek. A BIB töltők közül elérhetőek panelvezérlésű modellek is, amelyekkel pontosabban, egyszerűbben és gyorsabban lehet tölteni.. Az olyan folyadékokhoz, amelyek forró folyadékok töltését igénylik, léteznek speciális, forró folyadékkészlettel ellátott BIB gépek is. 

 BIB töltő felhasználása

A Bag in Box (röviden BiB) töltők az élelmiszeriparban elengedhetetlenül fontos szerepet töltenek be, különösen a bor és gyümölcs gyártásban. Ezen rendszerek segítségével a termékek könnyen tárolhatók és szállíthatók, így a fogyasztó számára is kényelmes, egyszerűen hozzáférhetők.

A BiB rendszer alapvetően egy olyan csomagolási megoldás, ahol a folyadékot legyen az bor, gyümölcslé vagy bármilyen más folyékony élelmiszer egy belső, gyakran műanyagból készült zacskóba töltik. A zacskó kialakítása lehetővé teszi, hogy nagy mennyiségű folyadékot is képes tárolni, minimálisra csökkenti a levegőnek a folyadékkal való érintkezését, így megőrizve frissességét és minőségét. A belső zacskót ezután egy külső dobozba helyezik, amely védelmet biztosít a zacskónak és a benne lévő folyadéknak a külső környezeti hatásokkal szemben, mint például a fény vagy a fizikai sérülések. A kartondoboz nagyon könnyű és kompakt, így a szállítása is egyszerű és költséghatékony. A BiB rendszer egyik legfontosabb jellemzője a szelep, amely lehetővé teszi a könnyű és egyszerű folyadékot. A szelep rendszerint olyan kialakítású, hogy a folyadékot csak akkor lehet önteni, de a levegőt nem jut be a zacskóba, így a folyadék minősége a használat során is megmarad. Ezen a népszerűségnek a BiB nagy népszerűségnek örvend a fogyasztók körében, rendszer, amely lehetővé teszi a termékek hosszabb ideig történő tárolását is.

BIB töltő előnyei:

A Bag in Box (BiB) töltőrendszer számos előnnyel bír a hagyományos üveg- vagy műanyagpalackokkal szemben, melyek közül az elsődleges az, hogy a kartondobozok jelentősen könnyebbek és kevésbé törékenyek. Ennek köszönhetően a BiB rendszer segítségével csomagolt termékek szállítása jóval egyszerűbb és biztonságosabb, csökken a szállítás közbeni sérülések kockázata, és ennek következtében a szállítási költségek is alacsonyabbak lehetnek.

Ezenfelül a BiB rendszer egy további nagy előnye, hogy a folyadékok hosszabb ideig tárolhatók benne anélkül, hogy a termék minősége romlana. A belső műanyag zacskóban lévő folyadék ugyanis légmentes környezetben van, amely minimálisra csökkenti a levegővel és a fényel való érintkezést. Ez a tulajdonság megőrzi a folyadékok például borok és gyümölcslevek - ízét, aromáját és minőségét, még hosszabb tárolás esetén is.

Tehát összefoglalva, a BiB töltőrendszerek használata jelentősen megkönnyíti a termékek szállítását, csökkenti a szállítási kockázatokat, és lehetővé teszi a termékek hosszabb ideig történő frissen és minőségben tartását. Ez a sokoldalúság és gazdaságosság teszi a BiB rendszert olyan népszerűvé a bor- és gyümölcslevegyártók, valamint a fogyasztók körében.

Típusai:

A BiB töltők különböző típusai léteznek, beleértve az automatikus és manuális töltőket. Az automatikus BiB töltők lehetővé teszik a folyadék precíz mennyiségű és sebességű kiadagolását, és általában a nagyobb kereskedelmi mennyiségekhez használják őket. A manuális BiB töltők pedig könnyebben hordozhatóak, és kisebb kereskedelmi mennyiségekhez vagy otthoni felhasználáshoz alkalmasak.

A BiB töltők kiválasztásakor fontos szempontok a méret és az anyagminőség. A BiB töltők különböző méretű zacskókkal használhatóak, és fontos a megfelelő méretű BiB töltő kiválasztása a felhasználási célnak megfelelően. Az anyagminőség szintén fontos, mivel az alacsony minőségű BiB töltők általában kevésbé tartósak és könnyebben megsérülnek, ami a folyadék károsodásához vezethet.

Összességében a Bag in Box töltők nagyon hasznos eszközök az élelmiszeriparban, különösen a bor- és gyümölcsléiparban, és számos előnnyel rendelkeznek a hagyományos üveg- vagy műanyagpalackokhoz képest. A megfelelő méretű és minőségű BiB töltő kiválasztása fontos