Segíthetünk?   Ezen a számon elérsz minket!

+36 20 367 7840    +36 30 012 1145

Szőlő bogyózó, Beta

A BETA extra nagy teljesítményű zúzó-bogyózók segítségével óránként akár 5000-12000 kg szőlőt is feldolgozhat, miközben 500-as percenkénti fordulatszáma kíméli a szőlőt. Az Enoitalia zúzó-bogyózó gépei Olaszországban készülnek és kiemelkedően magas minőséget képviselnek a borászati szakmában. Ezek a gépek változatos konfigurációban kérhetők, akár motorral felszerelve, akár anélkül, továbbá választható a ház és a garat festett vagy teljesen inox kivitelben is. A szőlő zúzó-bogyózó gép alapvető szerepet tölt be a borkészítés folyamatában. Elsődleges feladata a szőlőbogyók száraiktól való eltávolítása, ami a bogyózás folyamatát jelenti. Emellett a gép nem csak a szőlőszemeket távolítja el a száraiktól, hanem a bogyókat is zúzza, előkészítve őket a must kinyerésének folyamatára. A gépek belső alkatrészei teljesen rozsdamentesek, biztosítva ezzel a tartósságot és a higiénikus működést. Az alumínium darálóhengerek távolsága állítható, lehetővé téve a gép alkalmazását különféle méretű és tulajdonságú szőlők esetén is. Az Enoitalia zúzó-bogyózók széles teljesítményskálát kínálnak, 1000 kg/óra kapacitástól kezdve egészen 17000 kg/óráig, így kielégítve a hobbi borászatoktól a nagyobb borászati létesítményekig mindenki igényeit.


3termék 13

Alapfelszereltség:

  • Rozsdamentes forgódob
  • Bogyózótengely gumilapátokkal
  • CE motor vészleállítóval
  • Rozsdamentes centrifugás szivattyú
  • Zsugorfóliába csomagolva
  • Acél biztonsági védő

Zúzó-bogyózó használata:

A zúzó-bogyózó gépet a borászatok arra használják, hogy a szőlőfürtöket összetörjék és azokat különválasszák a szőlőszemektől. A gép először általában a szőlőtörzsre rögzített szőlőtakarítóval (pl. egy szőlőszüretelő kombájn) begyűjtött, majd külön tartályokba helyezett szőlőfürtöket szétzúzza és szétbogyózza.

A zúzó-bogyózó gépek fontos szerepet játszanak a borászati folyamatban, mivel az összetört szőlőfürtökben található cukrok, savak és aromák könnyebben kinyerhetők. Ezáltal javulhat a must minősége és az ízek, valamint csökkenhet a szennyeződések mennyisége. A zúzó-bogyózó gépeknek számos különböző típusa létezik, melyek eltérő mérettel, teljesítménnyel és funkciókkal rendelkeznek, így a borászok választhatják ki a számukra legmegfelelőbb gépet a termelésük és igényeik szerint.