Segíthetünk?   Ezen a számon elérsz minket!

+36 20 367 7840    +36 30 012 1145

Bortartályhoz úszófedél 200-250l-es

Ismerje meg széles választékban elérhető rozsdamentes tartályokhoz kapható úszófedél és egyéb kiegészítő termékeinket. Kínálatunkban megtalálható porzáró fedél, gumiheveder, szilikon tömlő, paraffin olaj, 1/2"-os inox csap és további praktikus tartozékok, amelyek készletről azonnal rendelhetőek!

Méret
565 mm
Gyártó
Zottel
Szállítási költség
1 900 Ft
Túlméretes csomagkezelési díj
900 Ft
5
Kezdete: 2024.02.04   A készlet erejéig!
Megtakarítás 845 Ft
16 903 Ft
17 748 Ft 
Az alábbi terméket ajánljuk még kiegészítőként
Részletek

Úszófedél

Űrtartalom: 200-250 l
Tartály átmérő: 565 mm

Ajánlott bortartály

200l-es úszófedeles bortartály

250l-es úszófedeles bortartály

Ajánlott kiegészítők

0,5l-es paraffin olaj

1l-es paraffin olaj

Gumiheveder 200-250l-es bortartályhoz

Porzáró fedél

 

Úszófedél használata:

Az úszófedelek alkalmazásának elsődleges célja a fermentációs folyamat alatt a bor, sör vagy egyéb alkoholos italok levegővel történő érintkezésének csökkentése. Gyakran rozsdamentes acélból készülnek, és úgy vannak kialakítva, hogy közvetlenül a folyadék felszínén maradjanak, így minimalizálva a bor és a levegő közötti helyet, ezáltal csökkentve az oxigénnel való érintkezést. Ez különösen fontos, mert a túlzott oxigén behatolása megváltoztathatja az ital ízét és stabilitását, továbbá elősegítheti a nem kívánt baktériumok és élesztők növekedését.

Az úszófedelek számos előnyt hordoznak magukban. Egyik ilyen, hogy csökkentik a szükséges karbantartási munkálatokat, másik, hogy sok borászat számára költségtakarékos lehet, mivel csökkenti a bor romlásának kockázatát, és így kevesebb bor veszik el a fermentáció során.

Az úszófedél alkalmazásakor paraffin olaj használata is szükséges, amit mi 0,5l és 1l-es kiszerelésben biztosítunk. A paraffin olajat az úszófedél és a bortartály közötti térbe kell önteni. Ez az eljárás nélkülözhetetlen az oxigén behatolásának további csökkentéséhez, tovább mérsékelve a nem kívánt mikroorganizmusok szaporodásának kockázatát.

Fontos emlékeztető, hogy a felhasznált paraffin olaj mennyisége a bor mennyiségétől függ. Példaként, 100l bor esetén körülbelül 1 dl paraffin olajra lesz szükség. Az olaj a borra öntve egyenletesen eloszlik az úszófedél és a tartály fal között.

Az úszófedelek és a paraffin olaj együttes használata hatékony eljárás a bor minőségének megőrzésében.

Adatok
Termékcsoport:
Úszófedél
Mennyiségi egység:
Darab
Cikkszám:
UF200-250
Tömeg:
4 kg/db