Kérdése van? Hívjon minket! +36300121145

Átfolyásmérők

Az átfolyásmérő fontos eszköz a folyadékok áramlásának mérésére zárt csővezetékekben. Számos iparágban használják, többek között az olaj- és gáziparban, a vízkezelésben és a vegyiparban és a borászatban is. Az átfolyásmérő úgy működik, hogy a csővezetéken keresztüláramló folyadék sebességét méri. Ez az információ aztán felhasználható az időbeli áramlási mennyiség kiszámításához. Többféle áramlásmérő típus létezik, mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai. Azonban minden áramlásmérőt megfelelően kalibrálni kell ahhoz, hogy pontos méréseket tudjon végezni. Ellenkező esetben az áramlási sebesség hibái költséges hibákhoz vezethetnek a termelésben vagy a feldolgozásban. Mint ilyen, az áramlásmérő létfontosságú szerepet játszik a műveletek zökkenőmentes és hatékony működésének biztosításában.


2termék 12

Mit mér az átfolyásmérő?

A folyadék átfolyásmérő gép (vagy folyadékszámláló) a folyadékok áramlásának mennyiségét méri, amint azok egy csővezetéken át folynak. A mérőgép általában egy darab, átlátszó műanyagból vagy üvegből készült cső, amelyen egy sor skálát vagy számokat találunk. Az áramló folyadék nyomása segítségével a folyadék átfolyásmérő gép képes meghatározni, hogy mennyi folyadék haladt át a csővezetéken adott idő alatt.

A folyadék átfolyásmérők a gyártók által meghatározott átfolyási tartományokban működnek, és a pontos mérés érdekében fontos, hogy a folyadék átfolyási sebessége ne haladja meg ezeket a tartományokat. A mérőgép előtt és után általában szelepek találhatóak, amelyek segítségével a folyadék áramlásának szabályozását lehet elvégezni, így a folyadék átfolyásmérő gépet nagyobb rendszerekbe is be lehet építeni. A folyadék átfolyásmérő gépeknek számos alkalmazási területe van, például ipari folyamatokban, az élelmiszeriparban, a kémiai és a farmakológiai iparágakban, valamint az öntözőrendszerben.