Kérdése van? Hívjon minket! +36300121145

Szivattyúk

Milyen szivattyúk közül lehet választani?

A szivattyú olyan eszköz, amely folyadékokat mozgat mechanikai úton. Szivattyúinkat több csoportba sorolhatjuk. Van köztük ékszíj meghajtású, gumilapátos, perisztaltikus, elliptikus és mono. Számos iparágban használják őket, a mezőgazdaságtól egészen a gyártásig. A szivattyúk piaca gyorsan növekszik, mivel a különböző alkalmazásokban egyre nagyobb igény mutatkozik irántuk. A szivattyú ára a típusától és az általa kínált jellemzőktől függően változik. Kaphatók kocsival, inverterrel, sebességszabályzóval, EPDM gumilapáttal forró folyadékhoz és sok más kiegészítővel. Webáruházunkban Különböző típusú szivattyúk állnak rendelkezésre, mint például borszivattyú, cefreszivattyú stb.

Mi a szivattyú és mire való?

A szivattyúk egy olyan eszközök, amelyek a folyadékok mozgatására szolgálnak. Az alkalmazási területük széleskörű, az ipari folyamatoktól a háztartási alkalmazásokig és az élelmiszeripartól az olajiparig terjednek. A szivattyúk működési elve azon alapul, hogy a folyadék nyomást kap, amikor egy adott helyről egy másik helyre mozog.

A szivattyúk leggyakrabban az alábbiakat szolgálják:

  1. Folyadékok szállítása: A szivattyúk segítségével lehet folyadékokat szállítani egy helyről a másikra. Ez különösen fontos az ipari folyamatokban, ahol a nyersanyagokat vagy termékeket kell szállítani a folyamat során.

  2. Folyadékok emelése: A szivattyúk képesek folyadékokat emelni a földszinttől akár több emeletnyi magasságig. Ez különösen fontos az épületekben, ahol szükség lehet a vizet az emeletekre való szállítására.

  3. Nyomásnövelés: A szivattyúk segítségével lehet növelni a folyadékok nyomását, amely fontos a folyamatokhoz, ahol magas nyomásra van szükség.

  4. Hűtés: A szivattyúkat használják hűtőrendszerekben, ahol a folyadékot át kell vinni az egyik helyről a másikra, hogy hűtse az adott területet.

  5. Tömegáramlás: A szivattyúk segítségével lehet tömegáramot létrehozni, amely fontos az ipari folyamatokban, ahol a folyamatokat nagy mennyiségben kell szállítani.

  6. Folyadék tisztítása: A szivattyúkat használják olyan folyamatokban is, ahol a folyadékot tisztítani kell, például a szennyvízkezelésben.

A szivattyúk különböző típusai közül a leggyakoribbak a centrifugális szivattyúk, az áramló szivattyúk és a dugattyús szivattyúk. Ezek a szivattyú típusok eltérő működési elvekkel rendelkeznek, és különböző alkalmazási területeken használják őket.