Segíthetünk?   Ezen a számon elérsz minket!

+36 20 367 7840    +36 30 012 1145

Chipsek és granulátumok

Termékismertető

A Pronektar® termékcsalád a borászat szakértőinek készült. A Radoux borászat évtizedes tapasztalata és művészi hozzáértése érvényesül a különleges tölgyfából készült termékeinkben, amelyeket a legmagasabb minőségi elvárásoknak megfelelően választottak ki és dolgoztak fel. Minden egyes Pronektar® termék a tölgyfa összetételének és faanyagának gondos kiválasztása mellett, a tökéletes érlelési és pörkölési folyamatokon esik át, amelyek különleges aromát és karaktert adnak a boroknak. Az eredmény? Termékek, amelyek a borok gazdagságát, finomságát és egyediségét emelik ki.Pronektar termékek

A Pronektar® termékcsalád különleges tölgyfából készült borászati termékei a Radoux borászat évtizedes tapasztalatára és tudására építenek, amelyek magukban foglalják a tölgyfa összetételének, faanyagának kiválasztásának, érlelésének és pörkölésének szakértelmét.

Tölgyfa kiválasztása

A Pronektar termékek előállításában a tölgyfa kiválasztása döntő szerepet játszik. Ez a folyamat azért kulcsfontosságú, mert a tölgyfa kémiai összetétele meghatározza a bor végül kialakuló ízét és aromáját. A tölgyfa természetes összetevője számos vegyületnek, melyek különböző ízeket és aromákat adnak a borhoz. Az ellagitanninok például olyan összetevők, amelyek jelentősen befolyásolják a bor érzékszervi profilját és védelmet nyújtanak az oxidatív lebomlással szemben. Az Oakscan® technológia segítségével képesek vagyunk megkülönböztetni a magas és alacsony polifenol-tartalmú tölgyfát, ezáltal biztosítva a minőségi következetességet és az eredmények reprodukálhatóságát.

Ezen felül a tölgyfánk gondosan kerül kiválasztásra a világ legjobb tölgyerdőiből, és csak a legjobb minőségű tölgyfát használjuk. A tölgyfák kiválasztása során figyelembe vesszük a fa korát, az éghajlatot és a talajtípust is, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a választott tölgyfa megfelel a legmagasabb minőségi elvárásoknak.

Az általunk alkalmazott gondos tölgyfa kiválasztási folyamat biztosítja, hogy a Pronektar termékek mindig a lehető legmagasabb minőséget nyújtják, és hogy a boraink gazdagok, egyediek és lenyűgöző ízprofilokkal rendelkeznek. A minőség és a következetesség a mi filozófiánk, és ez a tölgyfa kiválasztási eljárásunkban is tükröződik.

Pörkölés

A Pronektar termékek előállításának egyik kulcsfontosságú fázisa a tölgyfa pörkölése, amely az aromapotenciál felszabadítását szolgálja, valamint elősegíti a különböző, például pörkölt, fűszeres és vaníliás ízek kialakulását. A pörkölési folyamat során a fa ellagitanninjainak szerkezete és hatása is változik, javul, ami a bor végül kialakuló jellegét nagyban befolyásolja.

A Pronektar borászat kizárólag természetesen érlelt tölgyfát használ, amely a tölgyfa összetételének széles skáláját képes nyújtani, illetve egyedülálló aromákat hoz létre. A pörkölési folyamat során alkalmazott konvekciós technika biztosítja a pörkölés során bekövetkező változások egyenletes eloszlását, a késztermékben pedig a minőség és íz homogenitását.

Ezen túlmenően, a pörkölési eljárás nem csak a bor ízének és aromájának növelésére szolgál, de a tölgyfából származó ellagitanninok, amelyek jelentős szerepet játszanak a bor oxidációs folyamatainak gátlásában, hatásának javítására is. Így a bor hosszabb ideig megőrzi frissességét és eredeti ízét.

A Pronektar termékek előállításának minden lépése, így a pörkölési folyamat is, a legmagasabb szintű minőségbiztosítási elvek szerint történik, ami garantálja a termékek kivételes minőségét, így a végtermék íze reprodukálható és következetes.

Gyártás, kutatás

A Pronektar gyártási egysége a Brenne-erdő természeti parkjában található. A modernizált gyártóüzem felszereltsége magában foglalja az autonóm zúzógépet, a fa nedvességtartalmát szabályozó gépeket, a légáramlás szabályozásával ellátott pirítókemencéket és a hőkezelési folyamatot felügyelő berendezéseket. A Pronektar 15 éves tapasztalattal rendelkezik a tölgyfaforgács és tölgyfa donga kutatásában, fejlesztésében és értékesítésében, és mára a borászatban használt tölgy referenciatermékévé vált.

Chips használata

A fa chipsek használata a bor készítése során számos előnnyel járhat. Az egyik legfontosabb előnye, hogy a faforgács segítségével lehet javítani a bor ízét, illatát és színét. Az adott fajta fa, amelyből a chipset készült, általában olyan aromákat ad a borhoz, amelyek kiegészítik és javítják az eredeti gyümölcsös, virágos vagy fűszeres jegyeket.

Segíthet a bor érlelési folyamatában is. Az érlelés során a faforgácsból kiszivárgó anyagok, mint például a tannin, segíthetnek a bor tanninprofiljának javításában és az ízek és illatok kiegyensúlyozásában.

A tölgyfa chips használata lehetővé teszi a bor készítőinek is, hogy széles választékból választhassanak az adott fajta fa különböző karakterjegyei közül, hogy a boruk pontosan az ízvilágot és illatokat kapja meg, amit elképzeltek.

Végül, az sem elhanyagolható, hogy gazdaságos és egyszerű alternatíva lehet a hordós érleléshez képest. Nem szükséges drága hordókat vásárolni és karbantartani, így a faforgács használata könnyen beilleszthető akár kisüzemi borászatok gyártási folyamatába is.

Összességében, a fa chips számos előnnyel járhat. A bor készítése során, segíthet a borok ízének, illatának és színének javításában, valamint gazdaságos és egyszerű alternatívát kínálhat a hordós érleléshez képest.