Kérdése van? Hívjon minket! +36300121145

Chipsek és granulátumok

12termék 112

Pronektar termékek

A Pronektar® termékcsalád különleges tölgyfából készült borászati termékei a Radoux borászat évtizedes tapasztalatára és tudására építenek, amelyek magukban foglalják a tölgyfa összetételének, faanyagának kiválasztásának, érlelésének és pörkölésének szakértelmét.

Tölgyfa kiválasztása

A tölgyfa kiválasztása az egyik legfontosabb folyamat a Pronektar termékek előállításában, mivel az határozza meg a kezdeti kémiai összetételt. A tölgyfa különböző típusú vegyületeket tartalmaz, amelyek az általa biztosított aromák és ízek hatását adják a boroknak. Az ellagitanninok a legfontosabbak közé tartoznak, amelyek jelentősen befolyásolják a bor érzékszervi profilját és védelmet nyújtanak az oxidatív lebomlással szemben. Az Oakscan® eljárás lehetővé teszi a magas vagy alacsony polifenol-tartalmú tölgyfát a homogenitás és az eredmények reprodukálhatóságának biztosítása érdekében.

Pörkölés

A konvekciós pörkölés a fa aromapotenciáljának feltárását és különböző ízek, mint például pörkölt, fűszeres és vaníliás, elősegítését eredményezi. A pörkölés az ellagitanninok szerkezetének és hatásának javítására is hatással van. A Pronektar csak természetes érlelésű tölgyfát használ, és a pörkölést a konvekció elvének alkalmazásával végzi el, hogy garantálja a homogenitást és reprodukálhatóságot.

Gyártás, kutatás

A Pronektar gyártási egysége a Brenne-erdő természeti parkjában található. A modernizált gyártóüzem felszereltsége magában foglalja az autonóm zúzógépet, a fa nedvességtartalmát szabályozó gépeket, a légáramlás szabályozásával ellátott pirítókemencéket és a hőkezelési folyamatot felügyelő berendezéseket. A Pronektar 15 éves tapasztalattal rendelkezik a tölgyfaforgács és tölgyfa donga kutatásában, fejlesztésében és értékesítésében, és mára a borászatban használt tölgy referenciatermékévé vált.

Chips használata

A fa chipsek használata a bor készítése során számos előnnyel járhat. Az egyik legfontosabb előnye, hogy a faforgács segítségével lehet javítani a bor ízét, illatát és színét. Az adott fajta fa, amelyből a chipset készült, általában olyan aromákat ad a borhoz, amelyek kiegészítik és javítják az eredeti gyümölcsös, virágos vagy fűszeres jegyeket.

Segíthet a bor érlelési folyamatában is. Az érlelés során a faforgácsból kiszivárgó anyagok, mint például a tannin, segíthetnek a bor tanninprofiljának javításában és az ízek és illatok kiegyensúlyozásában.

A tölgyfa chips használata lehetővé teszi a bor készítőinek is, hogy széles választékból választhassanak az adott fajta fa különböző karakterjegyei közül, hogy a boruk pontosan az ízvilágot és illatokat kapja meg, amit elképzeltek.

Végül, az sem elhanyagolható, hogy gazdaságos és egyszerű alternatíva lehet a hordós érleléshez képest. Nem szükséges drága hordókat vásárolni és karbantartani, így a faforgács használata könnyen beilleszthető akár kisüzemi borászatok gyártási folyamatába is.

Összességében, a fa chips számos előnnyel járhat. A bor készítése során, segíthet a borok ízének, illatának és színének javításában, valamint gazdaságos és egyszerű alternatívát kínálhat a hordós érleléshez képest.