Kérdése van? Hívjon minket! +36300121145

Felhordó és válogató asztalok

Felhordó és válogató asztalokat általában azokban a borászatokban és bortermelő üzemekben használják, ahol a szőlőt kézzel szüretelik vagy kiválogatják, majd folytatják az érlelési vagy feldolgozási folyamatokat.


17termék
 

Hol használják a felhordó szalagokat?

A felhordó asztalokat használják a szőlőfürtök tisztítására, amikor azokat az átfolyó vízzel vagy permetezővel mossák le. Ezután a fürtöket a felhordó asztalra helyezik, ahol szemrevételezik és kiválogatják a rossz, túlérett vagy rothadó gyümölcsöket, illetve az esetleges szárakat és más szennyeződéseket eltávolítják.

Mire jó a válogató asztal?

A válogató asztalokat pedig a tisztított és darabolt szőlő további feldolgozására használják. A szőlődarabokat a válogató asztalra helyezik, ahol szemrevételezik, majd kiválogatják az esetleges nem megfelelő vagy sérült gyümölcsöket. Ezt követően a megfelelő darabokat további feldolgozási lépésekhez, például préseléshez vagy erjesztéshez továbbítják.

A felhordó és válogató asztalok használata lehetővé teszi a borászok számára, hogy a legjobb minőségű szőlőt dolgozzák fel, és megakadályozzák a rossz minőségű szőlők bekerülését a feldolgozási folyamatba, amely jelentősen befolyásolhatja a bor minőségét.