Segíthetünk?   Ezen a számon elérsz minket!

+36 20 367 7840    +36 30 012 1145

Cefre keverő

Termékismertető

A borkeverő gép egy olyan készüléktípus, amely a bor és más folyadékok folyamatos irányított keverésére használható. A piacon számos különböző modell és márka létezik a borkeverőgépekből, de alapvetően mind ugyanúgy működik. A borkeverőgép használatához egyszerűen csak töltse a bort a tartályba és fönntről helyezze be a keverőt, vagy a tartály oldalán található erre kialakított lyukon helyezze be a keverőszárat.Cefrekeverő előnye és működése:

Az automata cefre keverő szinte nélkülözhetetlen eszköz a modern borászati folyamatokban. A must és a szőlőhéj azaz a cefre összekeverését végzi, amely lépés a bor végső minőségének alapját képezi. A cefre keverés közben átadja szín- és ízanyagait a mustnak, mely hatásmechanizmus eredményeként a bor végső karakterisztikái alakulnak ki. Ezt a folyamatot a keverőgép optimalizálja, az egyenletes és hatékony keverés révén.

Az automata cefre keverő berendezések jellemzően rozsdamentes acélból készülnek, mely anyag tulajdonságai kiemelkedően alkalmassá teszik őket a borászati környezetben való hosszú távú használatra. Az acél tartósságot biztosít, az esztétikus megjelenése pedig hozzájárul a pince üzleti imázsához. A gép mozgathatósága is fontos szempont: két keréken vagy lánctalpon helyezkedik el, lehetővé téve az egyszerű helyváltoztatást és pozicionálást a borászat területén.

A keverő tartályának tetején helyezkedik el a betöltő nyílás, ahol a borász bejuttatja a cefre keveréshez szükséges mustot és szőlőhéjat. Ezután a tartály alján található keverőlapátok veszik át a folyamat irányítását: ők felelnek a cefre alapos és folyamatos keveréséért. Ez a munkafolyamat alapvető a minőségi borászati fermentációhoz, mivel a bor ízvilágának és színének kialakítása a keverés minőségén múlik.

Az automata cefre keverők egyik legfőbb előnye, hogy jelentősen megnövelik a borászati folyamat hatékonyságát, miközben csökkentik a munkaerő igényét. Az automatizált keverés gyorsabb és hatékonyabb, mint a kézi keverés, így a borászok több időt tölthetnek más, szintén fontos feladatok elvégzésével. Azonban érdemes megjegyezni, hogy az automata cefre keverők nagyobb beruházást igényelnek. Ezért a borászatoknak gondosan mérlegelniük kell, hogy a befektetés megtérülése mennyire valószínű és milyen időhorizonton belül várható.