Segíthetünk?   Ezen a számon elérsz minket!

+36 20 367 7840    +36 30 012 1145

Szüretelőkád

A szüretelőkádak felhasználása szinte végtelen. Javaslatainkat és tippjeinkről bővebben olvashat folyamatosan frissülő blogunkon. Többféle méretű szüretelőkádunk van. Kisméretű, közepesméretű és nagyméretű, a 110 L-től akár 1000 L-es űrtartalomig. A legnépszerűbb termék a szüretelőkádak palettáján az 500 L-es. Termékeink között szűrőkosár, és többféle csap is kapható. 

A kádak Olaszországba készülnek, és természetesen, élelmiszeripari minősítéssel rendelkeznek. Tartós, hosszú éveken át használható kádakról van szó. A gyártás során külön megerősítették a peremeket is, a jó használhatóság érdekében.  


11termék 111
5
Raktáron: 9 db
Kivitel:
Élelmiszeripari műanyag
Szín:
Bordó
Űrtartalom:
110 liter
10 300 Ft
10 815 Ft 
5
Raktáron: 5 db
Kivitel:
Élelmiszeripari műanyag
Szín:
Bordó
Űrtartalom:
225 liter
14 700 Ft
15 435 Ft 
5
Raktáron: 20 db
Kivitel:
Élelmiszeripari műanyag
Szín:
Bordó
Űrtartalom:
275 liter
18 095 Ft
19 000 Ft 
5
Raktáron: 10 db
Kivitel:
Élelmiszeripari műanyag
Szín:
Bordó
Űrtartalom:
350 liter
21 300 Ft
22 365 Ft 
5
Raktáron: 20 db
Kivitel:
Élelmiszeripari műanyag
Szín:
Bordó
Űrtartalom:
500 liter
26 670 Ft
28 004 Ft 
5
Raktáron: 8 db
Kivitel:
Élelmiszeripari műanyag
Szín:
Bordó
Űrtartalom:
1 000 liter
68 000 Ft
71 400 Ft 

Szüretelő kád

 

Kínálatunkban a szőlészeti, borászati eszközök között kiemelt helyen szerepelnek a szüretelőkádak is. Szüretelőkád, sózókád, dézsa... Számos területen használhatjuk legyen az hentesüzlet, gyerekmedence, kutyafürdetés, kerti tó vagy épp borászatban cefreáztatásra.

MobilPlastic

A MobilPlastic műanyag szüreti kád ideális, szőlő és egyéb gyümölcs gyűjtésére, erjesztésére, tárolására. Különböző változatokban kapható, hogy megfeleljen az egyes ügyfelek egyedi igényeinek. A több mint 30 éves tevékenység során szerzett tapasztalat lehetővé tette egy olyan termék kifejlesztését, amely maximális megbízhatóságot és tartósságot garantál. Könnyen tisztítható és karbantartható. Emellett nagyon masszív és ellenáll az ütődéseknek. A kád egymásra rakható, amikor nincs használatban, így nagyon kevés helyet foglal.

Szüretelőkádak

Mire használják a szüretelőkádat?

A szüretelőkád rendkívül sokoldalú eszköz, amelyet számos folyamatban alkalmaznak a borászatban. Az élelmiszeripari minősítésű műanyagból készült szüretelőkád leggyakoribb felhasználási területe a szőlőszüret, amikor a borászok a beérett szőlőt összegyűjtik és a szőlőfeldolgozóba vagy az erjesztő bortartályba szállítják.

Ezeken túl a szüretelőkád kitűnő eszköz a must vagy a cefre tárolásához is. A borászatban a cefre a szőlőzúzalékot és a levét együttesen jelenti, amelyet a szüretelőkádban áztathatnak a héjon, hogy a borkészítés során extrahálják a szőlő íz-, szín- és illatanyagait. A héjon áztatás során a borászok a szüretelőkádban keverik a cefrét, hogy biztosítsák az egyenletes erjedést és a lehető legtöbb aromát és ízt vonják ki a szőlőből.

A szüretelőkádak szintén ideálisak más gyümölcsök, mint például az alma, a körte vagy a meggy erjesztéséhez is. A gyümölcsöket összegyűjtik, a szüretelőkádba helyezik, majd hagyják, hogy az erjedési folyamat végbemenjen.

A szüretelőkádak különleges tervezése miatt rájuk illeszthető tetővel is rendelhetők. Ez a funkció lehetővé teszi a teljes zárást, így megakadályozva a szennyeződéseket és a levegő bejutását, amely negatívan befolyásolhatja az erjedési folyamatot.

A legnépszerűbb és legkelendőbb típus mindenképp az 500L- es szüretelő kád, ami ideális nagy mennyiségű gyümölcs tárolására, viszont rengeteg alternatív felhasználási módja létezik.

Összefoglalva, a szüretelőkád a borászat és a gyümölcstermelés nélkülözhetetlen eszköze, melynek számtalan felhasználási lehetősége van, a szőlőszürettől kezdve a cefre tárolásán át, a héjon áztatásig és a gyümölcsök erjesztéséig.

Szüretelőkád előnye:

A műanyag szüretelőkádaknak számos előnye van, amelyek kiemelik őket az alternatív eszközök közül. Először is, a műanyag kádak jelentős előnye a könnyű súlyuk és hordozhatóságuk. Ezek a tulajdonságok hozzájárulnak a szőlő egyszerű és hatékony szállításához a szőlőültetvényről az erjesztő bortartályokig, minimális fizikai erőfeszítéssel.

Ezen túlmenően a műanyag szüretelőkádak sima belső felületei lehetővé teszik a könnyű és alapos tisztítást. Ez csökkenti a szennyeződések és a baktériumok felhalmozódásának kockázatát, amelyek negatív hatással lehetnek az erjedési folyamatra és a bor végső minőségére.

A műanyag szüretelőkádak könnyen kezelhetők és karbantarthatók, ami szintén fontos szempont lehet a borászok számára. A könnyű tisztíthatóság és a sima felületű műanyag továbbá megkönnyíti a must, a cefre és a gyümölcsök maradványainak eltávolítását a borkészítés után.

Hatékony!

A műanyag szüretelőkádak nagymértékben hozzájárulnak a szőlőszüret hatékonyságához. A kádak könnyű súlya és hordozhatósága lehetővé teszi a borászok számára, hogy gyorsan és zökkenőmentesen szállítsák a szőlőt, miközben minimalizálják a szőlő esetleges sérüléseit és szennyeződéseit.

Továbbá, a műanyag szüretelőkádak tervezése figyelembe veszi a praktikus tárolást és szállítást. A kádak egymásba helyezhetők, így csökkentve a tárolási helyigényt, amikor nincsenek használatban. Ezáltal a borászok számára több helyet biztosít a borkészítés egyéb szükséges eszközeinek tárolására.

A szüretelőkádak széles választékban kaphatók 110L-től egészen 1000L-ig, így a borászok képesek olyan terméket választani, amely legjobban megfelel az ő specifikus igényeiknek és preferenciáiknak.