Segíthetünk?   Ezen a számon elérsz minket!

+36 20 367 7840    +36 30 012 1145

Szűrőlap, Carlson 40x40

Termékismertető

A Carlson XE termékcsalád széleskörű választékot kínál magas kapacitású szűrőlapokból. Ez a termékpaletta olyan rugalmasságot biztosít, ami lehetővé teszi a szűrőlapok alkalmazását számos speciális felhasználási területen. Akár bonyolult ipari eljárásokról, akár specifikus kutatási igényekről van szó, a Carlson XE szűrőlapok kimagasló teljesítményt és megbízhatóságot nyújtanak. Az innovatív technológiával és precíz gyártási folyamatokkal előállított szűrőlapok még a legnagyobb terhelés mellett is hosszú ideig megőrzik minőségüket és hatékonyságukat.Ismertető

Az XE szűrőlap-sorozat kifejlesztése során számos kulcsfontosságú szempontot vettek figyelembe. Minden XE szűrőlapban a kiváló minőségű fehérített cellulóz szálak, a nem veszélyes szűrőanyagok, és az engedélyezett, alaposan vizsgált műgyanta speciális keveréke található. Ennek eredményeképpen a szűrőlapok kimagasló szűrési kapacitást és könnyen kezelhetőséget biztosítanak, mind nedves, mind száraz állapotban. Az XE szűrőlapok előállítása során felhasznált összes alapanyag gondosan kerül kiválasztásra, a minőségét pedig folyamatosan ellenőrzik. Így biztosítható, hogy a szűrőlapok megfelelnek az ital- és élelmiszer-előállítási elvárásoknak. Mindemellett, a szűrőlapok gyártása során betartott szigorú anyagvastagsági előírásoknak köszönhetően, a különböző szűrőlap-élességek ugyanazzal a szűrőház beállítással és tömítéssel használhatók. A szűrőlapok különleges kialakítása és a gyártási körülmények minimalizálják az éleken történő csepegést. Az XE szűrőlapokat széles körben alkalmazzák olyan termékek szűrésénél, ahol a kiváló tisztaság, stabilitás, valamint a szűrőlapok élettartama és integritása kulcsfontosságúak. Tipikus alkalmazási területeik a borok, sörök, szeszesitalok, ahol a hosszú élettartam, sterilitás, stabilitás és tisztaság elengedhetetlen. Emellett alkoholmentes italok koncentrátumainak, zselatinoknak és kozmetikumoknak, valamint a vegyipari és gyógyszeripari köztes és végtermékek szűrésében is beváltak.

Használati útmutató a helyes és szakszerű alkalmazáshoz:

A szűrőlapok behelyezése: Kérjük, legyen különösen óvatos a szűrőlapok keretek közé történő behelyezésekor. Ügyeljen arra, hogy a lapok ne hajoljanak el vagy ne töredezzenek. Kiemelten fontos, hogy sérült szűrőlapot sose alkalmazzon munkájában. Amikor mélységi szűrőlapot helyez be, a lap sima részének a támasztó lappal kell szembenéznie, míg a durvább oldala felé kell fordulnia a szűrendő folyadék forrása felé.

A szűrőgép előkészítése a művelethez: A szűrést megelőzően javasolt az enyhén összeszorított, szűrőlapokkal feltöltött szűrőgépet vízzel átöblíteni, körülbelül 50 l/m2 vízmennyiséggel. Ez segít az íz semlegesítésében és egyenlő a szűrési áram 1,25-szeresével. A szűrőlapok átmosása során, amennyiben csöpögést észlel, a szűrőgép további összeszorításával állítsa meg azt.

Szűrőlapok sterilizálása: A Carlson XE szűrőlapokat telített gőzzel vagy forró vízzel lehet sterilizálni. A sterilizálás idejére a szűrőlapokat enyhén lazítsa meg, hogy a gőz minden részét meg tudja tisztítani. A lapok végleges összeszorítása csak akkor ajánlott, ha a szűrőgép teljesen visszahűlt.

Gőzsterilizálási paraméterek: A gőznek nem szabad tartalmaznia idegen anyagokat vagy szennyeződéseket.

Hőmérséklet ne lépje túl a 134 °C-ot (telített gőz)

Sterilizálási idő: 20 perc

Sterilizálás forró vízzel: Csak lágyított és tiszta vizet használjon. Hőmérséklet: 80-85 °C Időtartam: 20 perc

Szűrőlapok visszaöblítése: A Carlson XE szűrőlapok mindkét irányban, szűrési és azzal ellentétes irányban is visszaöblíthetők lágy vízzel a szűrési költségek csökkentése érdekében. A visszaöblítés hatékonysága sok tényezőtől függ, többek között a használat és a szűrési körülmények közül.

Regenerálási lépések:

  1. Hideg öblítés: szűrési irányban, 15-20 °C-on, 5-10 percig.
  2. Meleg öblítés: választhatóan a szűrési vagy ellentétes irányban, 60-80 °C-on, kb. 10 percig.

Biztonság és kezelési útmutató: A Carlson XE szűrőlapok helyes használata nem jelent veszélyt. Az elhasznált lapok helyi és nemzetközi előírások szerint ártalmatlaníthatók. További biztonsági információkért kérjük, olvassa el a termék adatlapját.

Tárolási tanácsok: A szűrőlapokat száraz, hűvös helyen, idegen illatoktól mentesen kell tárolni.