Segíthetünk?   Ezen a számon elérsz minket!

+36 20 367 7840    +36 30 012 1145

Borszivattyú, Mono

6termék 16

Mono vagy mohno szivattyú:

A Mohno szivattyú, amelyet néha mono szivattyúnak is neveznek, egy pozitív eltérésű szivattyú típus. Ez egy forgó szivattyú, amely a folyadék szállítására használja az egyik forgó oszlopban kialakított kettős excentrikus mozgását.

Szivattyő fő részei:

A Mohno szivattyú két fő részből áll: a rotorból és a státorból. A rotor egy egyenes tengelyen helyezkedik el, amelynek két oldalán két ferde horony található. Az excentrikus forgatás hatására a rotor az oldalirányban mozog, miközben a horonyok a státor falához érnek, és így a szivattyúházban létrejön egy szívó és nyomó kamra. A folyadék a szívó oldalon belép a kamrába, majd a rotor forgatásával átjut a kamrákon, majd a nyomó oldalon kiáramlik.

Alkalmazása:

A Mohno szivattyút széles körben alkalmazzák a kémiai, élelmiszer-, és számos más iparágban. Az egyik legnagyobb előnye a szivattyúnak, hogy szinte bármilyen folyadékot szállíthat, beleértve a magas viszkozitású folyadékokat, például olajat, készülékolajat, ragasztókat, tésztaanyagokat és szirupokat. Emellett a Mohno szivattyúk széles tartományban biztosítanak átfolyási sebességet, ami azt jelenti, hogy az áramlási sebesség könnyen szabályozható a folyadék tulajdonságaihoz igazítva.