Segíthetünk?   Ezen a számon elérsz minket!

+36 20 367 7840    +36 30 012 1145

Borszivattyú, perisztaltikus

8termék 18

Perisztaltikus szivattyú működése:

A perisztaltikus szivattyú egy olyan típusú szivattyú, amely rugalmas csövet használ, amelyet egy görgő mozgat, amely átmérőjének függvényében összenyomja és kinyomja a csövet. A perisztaltikus szivattyú a folyadék szállításának egyik leghatékonyabb módja, mert az anyagokat csak a csőből áramoltatja, és nem érinti a szivattyú alkatrészei.

A perisztaltikus szivattyúkat számos területen használják, például az élelmiszeriparban, az orvosi iparban, a vegyiparban, a biotechnológiai iparban és az ipari folyamatokban. 

Felhasználási területe:

  1. Gyógyszeripar: A perisztaltikus szivattyúkat gyakran használják az intravénás gyógyszeradagolásban, mert nagy pontosságot és megbízhatóságot biztosítanak.
  2. Élelmiszeripar: A perisztaltikus szivattyúkat használják a folyékony élelmiszerek szállítására, például a tej, a sör és az italok esetében.
  3. Víztisztítás: A perisztaltikus szivattyúkat használják az ivóvíz tisztítására és a szennyvíz kezelésére.
  4. Biotechnológia: A perisztaltikus szivattyúkat használják a mikroorganizmusok szállítására és a kémiai reakciók folyamatának szabályozására.

A perisztaltikus szivattyúk előnyei közé tartozik a nagy pontosság, az alacsony karbantartási igény és a szennyeződésmentes szivattyúzás. Ezek az előnyök miatt a perisztaltikus szivattyúk széles körben alkalmazzák az iparban és az orvosi iparban is.