Segíthetünk?   Ezen a számon elérsz minket!

+36 20 367 7840    +36 30 012 1145

Borszivattyú, elliptikus

3termék 13

Mi az elliptikus szivattyú?

Az elliptikus szivattyú egy olyan típusú szivattyú, amely két elliptikus forma közötti űrbe szívja és nyomja ki a folyadékot. Az elliptikus szivattyúk általában alacsony nyomással, nagy mennyiségű folyadékot tudnak szállítani, és alkalmasak viszkózus és szilárd részecskéket tartalmazó folyadékok szállítására is.

Hol használják az elliptikus szivattyút?

Az elliptikus szivattyúkat széles körben használják az élelmiszeriparban, a vegyiparban, az olaj- és gáziparban, az ipari folyamatokban és a víztisztításban is.

Néhány példa az elliptikus szivattyúk felhasználási területeire:

  1. Élelmiszeripar: Az elliptikus szivattyúk használatosak a nagy mennyiségű, viszkózus és sűrű élelmiszerek, például a lekvár, a joghurt és az olaj szállítására.
  2. Vegyipar: Az elliptikus szivattyúk használják a sűrű, viszkózus, és korrozív anyagok szállítására, például a festékek, a savak, az alkáli és a mérgező anyagok esetében.
  3. Olaj- és gázipar: Az elliptikus szivattyúk használatosak az olaj, a gáz és a más folyékony anyagok szállítására a kitermelési és feldolgozási folyamatokban.
  4. Víztisztítás: Az elliptikus szivattyúkat használják az ivóvíz tisztításában a sűrű, kemény vízkő és egyéb anyagok eltávolítására.

Előnyei:

Az elliptikus szivattyúk előnyei közé tartozik a nagy szállítási mennyiség, a nagy viszkozitású anyagok szállításának képessége, valamint a magas hatékonyság és az alacsony karbantartási költségek. Ezek az előnyök miatt az elliptikus szivattyúk széles körben alkalmazottak az iparban, az élelmiszeriparban és a víztisztításban.