Segíthetünk?   Ezen a számon elérsz minket!

+36 20 367 7840    +36 30 012 1145

Szivattyú, ékszíj meghajtású

Termékismertető

Az ékszíj meghajtású szivattyú olyan típusú szivattyú, amelyben az ékszíj közvetítésével történik a motor és a szivattyú tengelyeinek összekapcsolása. Az ékszíj egy erős, hosszúkás szalag, amelyet a motor hajt meg, majd a szalag átadja a hajtóerőt a szivattyúnak. Az ékszíj meghajtású szivattyúk használata általában akkor ajánlott, ha nagyobb nyomásra és nagyobb áramlásra van szükség, mint amit az áramló szivattyúk vagy a centrifugális szivattyúk nyújtanak.


9termék 19

Hol használják az ékszíj meghajtású szivattyút?

Az ékszíj meghajtású szivattyúk általában nagyobb méretűek, és különböző alkalmazásokban használják őket, például az iparban, az építőiparban, a mezőgazdaságban és a vízművekben. Általában olyan helyeken alkalmazzák, ahol a szivattyút hosszabb távolságra kell elhelyezni a motortól.

Előnyei:

Az ékszíj meghajtású szivattyúk előnyei közé tartozik a megbízhatóság és a tartósság, valamint az áramlási sebesség és a nyomás szabályozhatósága. Mivel az ékszíj közvetítésével történik az átvitel, az ékszíj meghajtású szivattyúk hajtóereje egyenletes és megbízható, amely biztosítja a folyadékok hatékony áramlását.

Hátránya:

Az ékszíj meghajtású szivattyúk hátrányai közé tartozik a karbantartás nehézsége és az ékszíj cseréje, amely bizonyos esetekben nehéz és költséges lehet. Az ékszíj meghajtású szivattyúknak általában magasabb üzemeltetési költségei vannak, mint az áramló szivattyúknak vagy a centrifugális szivattyúknak, de az előnyök a nagyobb teljesítmény és az áramlási sebesség miatt általában felülkerekednek ezeken a hátrányokon.