Segíthetünk?   Ezen a számon elérsz minket!

+36 20 367 7840    +36 30 012 1145

Flextank

Flextank ECO

Az ECO tartályokat úgy tervezték, hogy költséghatékony alternatívája legyen a tölgyfahordóknak és mindemellett illeszkedjen a standard tárolási és szállítási rendszerekhez. Nem annyira sokoldalúak, mint a hasonló méretekben gyártott DEXTER termékek, de megfelelő választás lehet azon felhasználók számára, akik elsősorban bor érlelésére alkalmaznák a tartályokat. A 15 cm átmérőjű nyílás lehetőséget ad segédanyagok és tölgyfaszegmensek felhasználására.


16termék
 

Flextank 

A Flextank bilincses zárórendszere nem igényel speciális eszközöket vagy nagy erőkifejtést a nyitáshoz és záráshoz. A 48 cm-es nyílásnak és a fedél formájának köszönhetően a tartály feltöltésekor és lezárásakor elhanyagolhatóan minimális mennyiségű levegő marad bent. Sokkal könnyebb a tisztítása és higiénikusabb is.

Hogyan készülnek a Flextank tartályok?

Flextank tartályok alapja a rotációs eljárással öntötttest. Az alapanyagként szolgáló polietilén granulátum speciálisan erre a célra került kifejlesztésre, és számtalan teszten esett át. Fontos előnye, hogy a tartály testén található illesztések már a fröccsöntés során kialakításra kerülnek, így a fém kiegészítők biztosan a helyükön maradnak.

Hogyan jut át az oxigén a tartályon?

A polietilén egyik sajátossága, hogy oxigénáteresztő anyag, így a tartály falán képes átjutni a levegő a bor, és a tartályon kívüli légnyomás közötti különbség segítségével. A bor összetett kémiai folyamatok során felhasználja ezt a bejutott oxigént.

Minden polietilén tartály alkalmas borászati célokra?

Éppen a megfelelő oxigénáteresztési képesség teszi a Flextank tartályokat különlegessé. Több hasonló polietilén tartály kapható a piacon, de nem mindegyik készül ezzel az eljárással, és nem mindegyik alkalmas borászatok számára.

Minden Flextank tartály kiemelt figyelmet kap a gyártás során:

 • ellenőrzött minőségű granulátum keverék
 • ellenőrzött falvastagság
 • felület és térfogat megfelelő aránya
 • tartály megfelelő alakja. 

A hagyományos fahordókhoz képest milyen a Flextank tartályok oxigénáteresztése?

Az erjesztő tartályokat úgy tervezték, hogy az oxigénáteresztése hasonló legyen egy 13° Celsius fokos pincében tartott átlagos fahordóéhoz. A nehézsúlyú tartályoknak nagyobb a falvastagsága, így az oxigénáteresztésük megfelel a neutrális hordókéhoz hasonló áteresztésnek.

A Flextank tartályok beszínezik a boromat?

A modern technológia elérhetővé tette az élelmiszeripari poliolefinek gyártását, amelyek extrém stabil polimerek. Ezeket a polietiléneket az ital-, és élelmiszeriparszinte minden szegmense használja a gyártás,szállítás, vagy tárolás során.

A Flextank tartályok olyan alapanyagokból készülnek, amelyek megfelelnek mind az Észak-Amerikai (FDA), mind az Európai előírásoknak. Pincészetek ezrei használják ezeket a tartályokat, de elszíneződésre utaló jeleketsoha nem tapasztaltak.

Használhatóak fehérborok készítésére ezek a tartályok?

Az eredetileg vörösborok készítésére tervezett tartályokat egyre többen alkalmazzák fehérborok készítésére is. A normál, és a magasabb falvastagságú tartályok is alkalmasak erre a célra.

A Flextank-nél aktívan törekednek az ökológiai lábnyomok minimalizálására. Minden általuk gyártott polietilén tartály, és fém kiegészítő teljes mértékben újrahasznosítható. Mivel a Flextank tartályok minden része könnyen hozzáférhető, sokkal kevesebb vízre van szükség a tisztításukhoz.

Hol gyártják a Flextank tartályokat?

Minden tartályt Washington államban, Vancouverben gyártanak.

Ízkontrol

Minden borász folyamatos, jó minőségű ital készítésére törekszik. A Flextank tartályok teljesítményének konzisztenciája, és a
különböző tölgyfaszegmensek felhasználásának lehetősége mind hozzájárul ahhoz a változatos, lehetőségekkel teli svédasztalhoz, amelyről a borász válogathat a próbaerjesztések során. A Flextank pedig egy tökéletes alap arra, hogy a meggyőző eredményeket sikeresen reprodukálhassuk.

Mit jelent ez a gyakorlatban?

 • Helytakarékosság: 2 STACKER tartály helyettesíthet 10 fahordót
 • Higiénikus, könnyen tisztítható
 • Hosszú élettartam és költséghatékonyság: közel 90%-as alacsonyabb fenntartási költség az érlelés során
 • A tölgyfahordóéval megfelelő oxigénáteresztés
 • Nincs több természetes kipárolgási veszteség
 • Az illékony aromás vegyületek megtartásával komplexebb ízprofil elérése
 • Polietilén alapanyag az FDA és az Európai élelmiszerbiztonsági előírásokak megfelel
 • Kompatibilis minden jelenleg elérhető tölgyfa szegmenssel