Segíthetünk?   Ezen a számon elérsz minket!

+36 20 367 7840    +36 30 012 1145

Úszófedeles bortartály, Panka

Termékismertető

A Panka úszófedeles bortartály egy speciálisan tervezett tárolóeszköz, amely kifejezetten bor és más élelmiszeripari termékek tárolására szolgál. A tartály kialakítása lehetővé teszi, hogy a bor légmentesen, így az oxidáció lehetőségét minimalizálva tárolható. Az úszófedél és a porfogó fedél együttesen szolgálnak a bor minőségének megőrzésére; az úszófedél azért felel, hogy a tartályban lévő folyadék felszínét a levegőtől elválassza, míg a porfogó fedél megakadályozza a külső szennyeződések bejutását. A tartály rozsdamentes acélból készült, ami hosszú élettartamot és egyszerű tisztíthatóságot garantál. A tartály lábai stabilan rögzítve vannak, így biztonságosan helyezhető el. Az egész rendszer kiválóan alkalmas borok hosszú távú tárolására és érlelésére.


11termék 111

Mire használjuk az úszófedeles bortartályt?

Az úszófedeles bortartály egy speciálisan kialakított tárolóegység, amely kifejezetten bor és más alkoholos italok érlelésére és tárolására van tervezve. A tartály sajátossága az úszófedél, amely a bor felületén lebeg és a tartályban lévő folyadékszinttel együtt mozog felfelé vagy lefelé. Ez a megoldás egy rendkívül hatékony módja az oxidáció megelőzésének, amely negatív hatással lehet a bor minőségére. Az oxidáció azért veszélyes, mert romboló hatással van a bor ízkomponenseire és aromájára, és hosszú távon ronthatja az ital minőségét. A bor és a levegő közötti érintkezés minimalizálásával az úszófedél megakadályozza az oxidációs folyamatok beindulását, ezzel megőrizve a bor eredeti karakterét és zamatát. További előny, hogy az úszófedeles tartályok általában rozsdamentes acélból vagy más élelmiszeripari anyagokból készülnek, amelyek biztosítják a bor tisztaságát és megakadályozzák a nem kívánt ízek és illatok átadását. Az úszófedeles bortartályok kiválóan alkalmasak hosszú távú érlelésre és tárolásra. Sokszor rendelkeznek további funkciókkal is, például csapokkal a könnyű kiöntés érdekében, vagy speciális bevonatokkal és szigetelésekkel a hőmérséklet és a környezeti feltételek optimális szabályozásához. Az úszófedeles megoldás nem csak a kisüzemi, de a nagyüzemi borászatban és az ipari alkalmazásokban is egyre népszerűbb, mivel hatékonyan képes fenntartani a magas minőségi elvárásokat.

Mire jó az úszófedél és a porzárófedél?

Az úszófedél és a porzárófedél két különféle, de egyaránt fontos eszköz a bortartályokban, mindkettőnek megvan a maga speciális funkciója. Az úszófedél legfőbb előnye, hogy közvetlenül a bor felszínén lebeg, ezzel minimalizálva a bor és a levegő közötti érintkezési felületet. Ez nagyon fontos az oxidáció megakadályozása szempontjából, ami különösen hosszú távú tárolásnál vagy érlelésnél kritikus. Az oxidáció negatívan befolyásolja a bor aromáját és ízét, és elindíthat olyan kémiai folyamatokat, amelyek rontják az ital minőségét. Az úszófedél rugalmas és a folyadékszint változásával együtt mozog, így folyamatosan biztosítja az optimális védelmet. A porzárófedél másik fontos komponense a rendszernek. Ennek a fedélnek az a feladata, hogy megvédje a bor felületét a külső szennyeződésektől, mint például por, rovarok vagy más lebegő anyagok. Ezen kívül további védelmet nyújt a környezeti tényezőkkel szemben is, például a hőmérséklet-ingadozások vagy a magas páratartalom ellen. Ezen két fedél kombinációja így garantálja, hogy a bortartályban tárolt bor a lehető legjobb körülmények között maradjon, megőrizve minőségét, ízét és aromáját. Egyúttal megkönnyítik a borászok és a gyártók számára a kiváló minőségű bor előállítását és tárolását.

Hogyan tisztítsuk az úszófedeles bortartályt?

Az úszófedeles bortartály tisztítása egy alapvetően fontos folyamat, amely nem csak a tartály élettartamát növeli, de a benne tárolt bor minőségét is biztosítja. A tisztítás menete lehetőleg az alábbi lépéseket tartalmazza:

  1. Előkészületek: Ürítse ki a tartályt és távolítsa el az úszófedél és a porzárófedél minden részét.

  2. Vízzel való öblítés: Öblítse ki a tartály belsejét langyos vízzel, hogy eltávolítsa a nagyobb szennyeződéseket és leülepedett anyagokat.

  3. Tisztítószerek használata: Használjon élelmiszeripari tisztítószert vagy speciális borászati tisztítószert. Töltse fel a tartályt a tisztítószerrel és langyos vízzel, majd hagyja állni az utasításoknak megfelelően.

  4. Kefe vagy szivacs használata: Egy puha kefe vagy szivacs segítségével alaposan tisztítsa meg a tartály belső falát, a fedeleket és a csapot is. Ügyeljen rá, hogy ne hagyjon nyomot vagy karcolást az anyagon.

  5. Öblítés: Öblítse ki alaposan a tartályt, hogy eltávolítsa a tisztítószer maradványait. Erre a célra legjobb desztillált vagy forralt víz használata.

  6. Szárítás: Hagyja, hogy a tartály természetes módon megszáradjon, vagy használjon nem szöszölő rongyokat a belső felület törléséhez.

  7. Sanitizálás: Ez egy opcionális lépés, de ajánlott a mikroorganizmusok teljes eltávolítása érdekében. Használjon élelmiszeripari fertőtlenítőszert és kövesse az utasításokat a megfelelő alkalmazásra.

  8. Újramontázs: Amikor minden alkatrész megszáradt és fertőtlenített, helyezze vissza az úszó- és porzárófedelet, és rögzítse a csapot.

  9. Ellenőrzés: Mielőtt újra használná, ellenőrizze, hogy minden alkatrész megfelelően van-e rögzítve, és hogy a tartály teljesen tiszta és szagtalan.

Ezek az alapvető lépések segítenek abban, hogy a bortartály hosszú élettartamú és higiénikus maradjon, és a bor minőségét is megőrzi.